Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za izbor organizatora Dana hrvatskoga filma

Vijeće Dana hrvatskog filma objavljuje natječaj za izbor organizatora Dana hrvatskoga filma, na razdoblje 2015. - 2016. godine. Rok za prijave je 14. travnja 2014.
prijava: 14.04.2014
url: http://dhf2013.sczg.hr
Natječaj je javan i otvoren za sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj za obavljanje djelatnosti organizacije kulturnih (filmskih) manifestacija. Pod organizacijom Dana hrvatskog filma podrazumijevaju se stručni, pravni, administrativni, financijski, tehnički, promotivni i drugi poslovi u vezi s programiranjem, organizacijom i održavanjem festivala.

Dani hrvatskog filma nacionalna su kulturna manifestacija kojoj je svrha predstaviti, promicati i vrednovati u ravnopravnom natjecanju godišnju hrvatsku produkciju kratkometražnog i srednjemetražnog (igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog) filma kao i dugometražnu produkciju svih navedenih kategorija osim dugometražnog igranog filma. Svrha Festivala je također pružiti uvid u nacionalnu baštinu i komparativan uvid u suvremena kretanja u europskom i svjetskom filmu, a osobito u kinematografijama susjednih zemalja.

Festival se održava jednom godišnje u Zagrebu, u pravilu u travnju, a treba se sastojati od natjecateljskog i popratnog programa, filmskog i nefilmskog sadržaja. Organizator je dužan predložiti model organizacije i izvršne produkcije te sustav odlučivanja koji uključuje način vrednovanja, odnosno selekcije i nagrađivanja na festivalu. Organizator je dužan definirati oblik suradnje i koordinacije s profesionalnim udrugama na području audiovizualnih djelatnosti.

Iz natječaja su isključene pravne osobe nad kojima je pokrenut postupak predstečajne nagodbe sukladno odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi (NN 108/12, NN 144/12), stečajni postupak sukladno odredbama Stečajnog zakona (N 44/96, 29/99, 129/00, 123/03, 82/06, 116/10, 25/12, 133/12) odnosno postupak likvidacije sukladno Zakonu o trgovačkim društvima (NN 111/93, 34/99, 121/99, 52/00, 118/03, 107/07, 146/08, 137/09, 152/11, 111/12, 144/12.)

Prijava mora sadržavati:
- obrazloženje programske koncepcije festivala;
- strateške smjernice razvoja festivala;
- detaljan prijedlog programa za prvu godinu – trajanje festivala, detaljna struktura programa, način odabira filmova koji će se prikazati i slično;
- detaljan plan komunikacije s javnošću;
- detaljan plan rada za prvu godinu;
- organizacijsku strukturu, tim ljudi sa stručnim referencama;
- detaljno razrađen troškovnik za izvršenje cjelokupnog predloženog programa za prvu godinu te plan financiranja - navesti sve potencijalne sufinancijere za zatvaranje financijske konstrukcije.

Pravne osobe koje se natječu obvezne su uz prijavu na natječaj podnijeti:
- ispravu o upisu pravne osobe u odgovarajući registar Republike Hrvatske;
- BON 1 i BON 2, odnosno SOL 1 i SOL 2, ne stariji od 30 dana;
- javnobilježnički ovjerenu izjavu ovlaštene osobe u pravnoj osobi da nisu u obvezi prijave predstečaja/stečaja pravne osobe.

Prikupljanje pisanih ponuda provodi se dostavom ponuda putem pošte ili izravnom dostavom (zaključno do isteka roka za prijavu, 14. travnja 2014), u tajništvo Hrvatskog filmskog saveza (s napomenom: za Vijeće Dana hrvatskog filma), Tuškanac 1, 10000 Zagreb.

Nepravodobne, nepotpune te nečitljive ponude neće biti razmatrane.

Vijeće DHF, najkasnije 15 dana od dana zatvaranja natječaja, donosi Odluku (u pisanom obliku) o izboru organizatora, kojom ustupa organizatoru pravo organizacije Dana hrvatskoga filma za određeno razdoblje i ovlašćuje ga za sudjelovanje na natječajima za sufinanciranje festivala.

Organizator potpisuje Izjavu da prihvaća obvezu organizacije festivala u skladu sa Statutom i drugim aktima DHF, smjernicama Vijeća DHF, odobrenim financijskim planom i programskom koncepcijom.