Preskočite na glavni sadržaj

Organizirani posjet izložbi 'Zabilježena sjećanja/Recorded Memories' u Rijeci

Goethe-Institut Kroatien organizira besplatan posjet izložbi 'Zabilježena sjećanja/Recorded Memories' u MMSU Rijeka. Polazak iz Zagreba je u utorak, 25. veljače, u 15 sati, s autobusnog kolodvora.
vrijeme: 25.02.2014. 15,00
mjesto: Cividale del Friuli, Italy
url: http://www.mittelfest.org/
U riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti tijekom veljače posjetitelji mogu pogledati izložbu Zabilježena sjećanja/Recorded Memories, projekt Goethe-Instituta u suradnji s Muzejom za fotografiju u Braunschweigu.

Izložba predstavlja fotografije, video radove i instalacije 22 umjetnika i umjetnica iz 11 zemalja Jugoistočne Europe koji se bave pitanjima kolektivnog pamćenja, različitih kultura i mjesta sjećanja te ulogom slika u ovim procesima. Izbor umjetničkih radova na izložbi polazi od pretpostavke da fotografski, filmski i videomediji imaju poseban odnos prema prošlosti i igraju bitnu ulogu u predstavljanju individualnih rituala sjećanja i kultura kolektivnog pamćenja.

Hrvatsku predstavljaju Hassan Abdelghani, Jelena Blagović i Sandra Vitaljić, a ostali autori dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Srbije, Turske i Cipra. Izložba je otvorena u Muzeju fotografije Braunschweig, gostovala je u Sarajevu, a nakon Rijeke proputovat će kroz zemlje Jugoistočne Europe.
 
Planirani polazak iz Zagreba je u 15:00 sati s Autobusnog kolodvora s perona 502. Razgled izložbe uz vodstvo počinje u 17:00 sati. Nakon vodstva, u 18.30 sati u MMSU-u se organizira razgovor u kojem sudjeluju kustosica Irina Cios (direktorica International Center of Contemporary Art, Bukurešt, Rumunjska) i umjetnik Fani Zguro (Tirana/Berlin), koji sudjeluje u izložbi. Razgovor na engleskom moderira kustosica MMSU-a Sabina Salamon. Predviđeni povratak u Zagreb je oko 22 sata.

Pozivaju se svi zainteresirani da se jave u Goethe-Institut Kroatien i predbilježe za odlazak u Rijeku. Prijave traju dok se ne popune mjesta u autobusu. Odlazak u Rijeku i razgled izložbe su besplatni. Prijave (ime, kontakt telefon) na adresu: petra.vidovic@zagreb.goethe.org