Preskočite na glavni sadržaj

Gordana Špoljar Andrašić / Memorabilijar II

U Galeriji Vladimir Filakovac, u ponedjeljak, 24. veljače, u 19 sati, otvara se izložba slika Gordane Špoljar Andrašić pod nazivom 'Memorabilijar II'. Izložba je otvorena do 13. ožujka.
vrijeme: 24.02.2014. 19,00
mjesto: Piazza, Italy
url: http://santarcangelofestival.com/
U posljednjih nekoliko godina Gordana Špoljar Andrašić napravila je radikalan zaokret u dotadašnjem likovnom senzibilitetu i razmišljanju. Od svojevrsnog poetskog realizma, iznimno uvjerljivo simboličko-metaforički elaboriranih motiva drveća i šume, prepustila se apstraktnijoj stilskoj i likovnoj matrici.


No, ta na prvi pogled značajna morfološko-motivska transformacija bila je duboko uvjetovana umjetničinim unutarnjim zrenjem i potpunim kreativnim oslobađanjem; onim prijelomnim trenutkom kada odlučimo kako više nema vremena, niti alibija za bilo kakve samonametnute poetske kočnice. Pozorni će poznavatelji opusa Gordane Špoljar Andrašić i u novom bijelom ciklusu uočiti njezinu kontinuiranu težnju intimističkom pristupu temama i motivima, koji će se sada, bez sumnje, iskazivati kroz lirsku apstrakciju. Naslov ciklusa te pojedinih djela u kombiniranoj tehnici jasno će ukazivati na krug intimističkih tema, na svijet 'osobne mitologije, nakupina sjećanja koja se javljaju sporadično, u bljeskovima i ne slijede precizan, kronološki tok vremena u kojem smo sigurni i stabilni, već postoje tek kao ideja o onomu što je postojalo'. iz teksta Ive Körbler