Preskočite na glavni sadržaj

Davor Sanvicenti u Pulskoj filmskoj tvornici

U Klubu Pulske filmske tvornice, u četvrtak, 20. veljače, s početkom u 20 sati, multimedijalni umjetnik Davor Sanvincenti, predstavlja se eksperimentalnim filmovima i video radovima. Ulaz je slobodan.
mjesto: Pula; Pulska filmska tvornica, Stiglicheva 12
url: http://www.pulskafilmskatvornica.hr
Autor će se osvrnuti na ulogu videa i zvuka u multimedijalnim instalacijama prikazanim u trilogiji 'Nevidljivi pejzaži' te eksperimentalnim pristupima u live media koncertima ('Two lines in a loop', 'In C - slučaj Svetog Franje', 'Unutar strukture' i 'Luminokinetika').

Davor Sanvincenti (1979) multimedijalni je umjetnik koji se intenzivno bavi područjem audiovizualnog i antropologijom vizualne kulture, fokusirajući se na propitivanje različitih stanja i oblika ljudskih osjeta i percepcija. Njegovi se radovi bave konceptom iluzije, istražujući moguće granice percepcije te konstrukcije iskustva, kao i estetske i kvalitativne mogućnosti različitih medija u funkciji direktne komunikacije s posjetiteljem. Sanvincenti je dobitnik nagrade Radoslav Putar 2010 za najboljeg umjetnika do 35 godina, a njegovi su radovi prikazani na brojnim međunarodnim izložbama i festivalima poput Rencontres Internationales Paris/Berlin/Madrid, LOOP, Barcelona; 25FPS, Zagreb; World Film Festival, Bangkok; VideoEX, Zurich; CineMed, Montpellier te na lokacijama Centre Georges Pompidou, Paris; HfG/ZKM, Karlsruhe; Lincoln Center, UniversalMuseum Joanneum, Graz; New York; FRAC Pays de la Loire, Nates; Museo de Arte Contemporanea, Oaxaca; MSU, Zagreb; NIU, Barcelona; La Triennale, Milano; MSUV, Novi Sad; Filmoteca Española, Madrid; Haus der Kulturen der Welt, Berlin.
 
PROGRAM PROJEKCIJE:
1. Katarina, 2006, 6'50"
2. V-AV memoria, 2007, 7'20"
3. Ana je otišla, 2009, 3'
4. The River, 2009, 7'30"
5. Believe, 2001, 3'
6. Eksperimentalni pristupi, 30'00"
- Nevidljivi pejzaži
- Two lines in a loop
- In C - slučaj Svetog Franje
- Unutar strukture
- Luminokinetika