Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb Coffee & Chocofest u HDLU

Ovogodišnji Zagreb Coffee & Chocofest održat će se od 6. do 9. veljače u zgradi Hrvatskog društva likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, svakoga dana od 10 do 21 sat, a ulaz je besplatan!
vrijeme: 06.02.2014.
mjesto: Zagreb; Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16
url: http://www.zagreb-coffee-chocofest.com

Osim kušanja vrhunskih čokolada i kava, posjetitelji će se odlično zabaviti uz brojne radionice, show cooking, korisna predavanja, a posebna atrakcija Festivala su svjetski poznati umjetnici! Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Eland će izložiti svoje radove te uživo slikati kavom i čokoladom. Albanski umjetnik Saimir Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika u tehnici mozaika. Za svoje gigantske mozaike osvojio je čak sedam Guinnessovih rekorda te tako stekao međunarodnu slavu, a na Festivalu će uživo izrađivati mozaike od zrna različitih vrsta kave.

Tu su i predavanja o povijesti kakaa te o nutricionistčkim karakteristikama ovih slatkih ovisnosti. U subotu navečer u programu je „Groznica čokoladne večeri“ i koncert nazvan Africa, Coffee & Choco Sensations – a sviraju Ismaila Balde Commi (Senegal) & djembe grupa „Silaba“ iz Zagreba.

Festival će završiti u nedjelju 9. veljače, Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama Mak teatra.

Program Festivala možete pratiti na adresi: www.zagreb-coffee-chocofest.com, kao i na Facebooku.