Preskočite na glavni sadržaj

U Vilniusu premijera filma snimljenog prema komediji Mire Gavrana

U glavnom gradu Litve, Vilniusu, će se 20. prosinca održati svečana svjetska premijera filma 'Kako ukrasti suprugu', koji je snimljen prema kazališnoj komediji Mire Gavrana 'Papučari'.
vrijeme: 20.12.2013.
mjesto: Litva; Vilnius
url: http://www.mirogavran.com

Producent je Litl Baz Pictures iz Vilniusa. Redatelj filma je mladi, ali iznimno uspješni Donatas Ulvydas, koji se prije nekoliko godina proslavio režijom povijesnog spektakla “Tadas Blinda”, dok u glavnim ulogama nastupaju popularni i cijenjeni  litvanski glumci Inga Jankauskaite, Rimante Valiukaite, Giedrius Savickas i Ramunas Cicenas. Ova neobična komedija počinje kada se ženi udanoj za drugog muža na vratima  pojavi njezin prvi muž, koji je iznenada pušten iz zatvora, jer se pokazalo da je bio nevin. Kako nema gdje, čovjek počinje živjeti sa svojom bivšom ženom i njezinim novim mužem. Dolazi do neočekivanih sukoba i peripetija.

Nedugo nakon premijere u Vilniusu, film će zaigrati i u kinima u Americi i Europi , tako da su već dogovorene filmske projekcije u Čikagu,  Londonu,  Oslu, Bergenu, Kopenhagenu….

Miro Gavran je dobro poznat publici u Litvi gdje je do sada imao četiri iznimno uspješne kazališne premijere : “Sve o ženama”, “Sve o muškacima”, “Parovi”, te “Muž moje žene”.

Inače, komedija “Papučari” kazališnu praizvedbu je imala 2007. godine u Teatru Gavran u režiji Nine Kleflin , naišavši na topao prijem u publike i kritike, pa se na repertoaru zadržala četiri godine. U glavnim ulogama  nastupali su Zvonimir Zoričić, Ivica Jončić i Mladena Gavran.

Izvor: Miro Gavran