Preskočite na glavni sadržaj

Homerova 'Ilijada' humanitarno za 'Petaka za đaka'

U sklopu 10. dobrotvorne akcije 'Petaka za đaka/FIVE4KIDS' u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima će se u četvrtak, 12. prosinca, u 20,30 sati, odigrati predstava 'Ilijada' u izvedbi Teatra 2000.
vrijeme: 12.12.2013. 20,30 h
mjesto: Paris, France

Kazališni komad prema jednom od dva velika epa grčkog pjesnika Homera režirao je Mario Kovač, koji je i jedan od glumaca, uz Vilima Matulu i Nikšu Marinovića. Dramaturg je Matko Botić. Riječ je o lekciji iz opće kulture kojom se propitkuje odnos učenika prema lektiri.

Ulaznice će na dan predstave koštati 40 kuna, a sav prihod namijenjen je predbožićnom darivanju djece s posebnim potrebama Križevaca.

Križevački Centar u ulici Matije Gupca pohađa šezdesetero djece školskog uzrasta i desetero predškolaca. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru.

Zahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stodvadesetak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već devet godina zaredom ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama. Opširnije