Preskočite na glavni sadržaj

Tamara Obrovac nastupa u Baselu i Zuerichu

U sklopu kulturnog festivala Culturescapes u švicarskim gradovima Baselu i Zuerichu 8. i 9. prosinca gostuje istarska pjevačica, flautistica i skladateljica Tamara Obrovac sa svojim Tamara Obrovac Transhistria Ensembleom.
vrijeme: 08.12.2013.
mjesto: Švicarska
url: http://www.culturescapes.ch/

Umjetnica koja u svojem stvaralaštvu spaja jazz s tradicionalnom glazbom rušeći žanrovske i geografske ograde, sa svojim će pratećim sastavom danas u Baselu nastupiti u klubu The Bird's Eye Jazz Club, te u ponedjeljak u jazz klubu Moods u Zuerichu.

Obrovac tekstove piše na dijalektima, između ostalog na istroromanskom, istrorumunjskom i istrovenetu, stvarajući unikatnu autorsku formu inspiriranu općom mediteranskom tradicijom. Kao pjevačica poznata je po osebujnim i inovativnim improvizacijama začinjenima humorom i duhom slobode. Također sklada glazbu za kazalište i film.

Sastav Tamara Obrovac Transhistria Ensemble uz Obrovac još čine Uroš Rakovec (gitara, mandolina), Žiga Golob (bas), Fausto Beccalossi (harmonika) i Krunoslav Levačić (udaraljke).

Festival Culturescapes svojim programom nastoji predstaviti neku kulturu ili zemlju a ove je godine posvećen zemljama Balkana s posebnim naglaskom na Hrvatsku kao novu članicu Europske unije. (Hina)