Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Po stepenicama, iza vrata, kroz prozor'

Premijera predstave 'Po stepenicama, iza vrata, kroz prozor'
Michaela Müller, Fa Ventilato i Zrinka Šimičić Mihanović predstavljaju svoj novi rad, multimedijski performans 'Po stepenicama, iza vrata, kroz prozor' koji povezuje suvremeni ples, uživo slikanu animaciju na staklu i eksperimentalnu glazbu.
vrijeme: 09.12.2013. 20 h
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska 25
url: http://itd.sczg.hr/

Premijera predstave održat će se 9. prosinca, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati. Izvedbe su na rasporedu 10. i 11. prosinca u 20 sati te 13. i 14. prosinca u 19  i 21 sat / Polukružna &TD.

Projektom 'Po stepenicama, iza vrata, kroz prozor' ovaj trio, nastavlja suradnju započetu 2012. u performansu Trag/Trace/Spur realiziranom u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.                                                             

Po stepenicama, iza vrata, kroz prozor konceptualno se nastavlja na Trag, vjerujući da je čovjekova potreba za ostavljanjem traga u sve mijenjajućem svijetu koji nas okružuje iskonska, neiscrpna i svačija, no istodobno posve osobna i za svakoga od nas drugačija. Kroz istraživanje mogućnosti različitih medija, autorski trio razvio je tehniku koja im omogućuje da odu korak dalje od multimedijalnog eksperimenta, ka prizivanju mogućih narativa, ovdje suprotstavljajući žudnju za ugodom "toplog doma" privlačnosti poriva za odlaskom, skrivanjem i bijegom, "po stepenicama, iza vrata, kroz prozor"...  

Michaela Müller (animirana slika na staklu)
Zrinka Šimičić Mihanović (ples)
Fa Ventilato (zvuk i glazba)

gosti:
Tanja Minarik (video)
Ema Abadžieva (oboa)
Branko Nikolić (klavijature)
Alvaro Schoeck (konceptualna suradnja)

Ovaj projekt napravljen je u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu-Kulturom promjene. Dio je programa Culturescapes.