natječaj, izložba

Drava 2012. – foto natječaj


prijava: 06.09.2012.
organizator: Foto kino klub Drava / Galerija Stari grad Đurđevac / portal fotografija.hr – Čakovec

Foto kino klub Drava, Galerija Stari grad Đurđevac i portal fotografija.hr – Čakovec, pozivaju na Međunarodnu izložbu 14. podravski Salon kolekcija umjetničke fotografije Drava 2012. Radovi se primaju do 6. rujna.

Pravo sudjelovanja imaju fotografi iz svih zemalja. Svi sudionici izložbe su ravnopravni.

Teme izložbe:
- slobodna;
- voda (temu treba shvatiti i kao metaforu, aluziju, simbol, ideju…)

Autorice/autori mogu za svaku temu poslati po 1 crnobijelu ili kolor kolekciju od po tri fotografije. Fotografije moraju biti u JPG formatu, rezolucije 300 dpi, a veličina dulje stranice mora biti 2400 pixela. Fotografija maksimalne veličine do 5 MB. Ukupno, maksimalno 6 radova.

Autorice/autore i fotografije za izložbu odabrat će i dodijeliti nagrade peteročlani međunarodni žiri čiji su članovi vrsni poznavatelji fotografije i suvremenih tendencija u likovnoj umjetnosti, odnosno i sami foto ili likovni stvaratelji.
 Sve odluke žirija su konačne i neopozive.

Žiri će dodijeliti u svakoj temi po jednu prvu, dvije druge i tri treće nagrade, kao i do tri diplome te do tri pohvale. Neovisno o nagradama, Žiri će dodijeliti i posebne nagrade za najbolje crnobijele kolekcije i to prvu, drugu i treću nagradu.

Katalog izložbe biti će objavljen kao PDF datoteka na službenim web stranicama Salona Drava 2012. Katalog će se moći slobodno preuzeti i ispisati.

Fotografije se šalju na natječaj kao datoteke na CD/DVD-u. Fotografije na CD/DVD-u treba dostaviti osobno u Galeriju Stari grad, Đurđevac, radnim danom od 9,00 – 13.00 sati ili poslati poštom na adresu:
Foto kino klub Drava
HR-48350 Đurđevac
Poštanski pretinac 24

Prijava se obavlja na formularu kojega možete preuzeti ovdje i sadrži:
- naziv fotografije;
- ime i prezime autorice/autora;
- adresu autorice/autora, telefon i e-mail;

- naziv foto kluba;
- temu te redni broj fotografije u kolekciji.

Autorice/autori su obvezni ispuniti sve rubrike prijavnice.

Organizator pridržava pravo reprodukcije fotografija u nekomercijalne svrhe, osim u slučaju izričite pismene zabrane autorice/autora. Radovi odabrani za izlaganje i nagrađeni radovi biti će reproducirani u katalogu izložbe.
Svaka autorica/autor snosi osobnu odgovornost za ono što predstavljaju njegova djela.

Kotizacija je 70 kn odnosno 10 EUR.

Organizator se obavezuje da će s discovima najpažljivije postupati, ali ne snosi odgovornost za eventualna oštećenja u transportu. Sve prijavljene radove pregledat će tehnička komisija i one koji ne odgovaraju propozicijama isključiti iz konkurencije.

Sudjelovanje na 14. Podravskom salonu kolekcija umjetničke fotografije Salon Drava 2012, podrazumijeva prihvaćanje navedenih uvjeta.

Kontakt: salon.drava@gmail.com, fkk-drava@kc.t-com.hr, krunoslav.heidler@kc.t-com.hr

Više

(I.P., 05.06.2012)