novo izdanje

Četvrti Slavonica Art Fest Erdut


vrijeme: 02.06.2012.
mjesto: Erdut
organizator: Udruga Slavonica art Erdut

U organizaciji Udruge Slavonica art Erdut, 2. lipnja je uz Dunav u Erdutu, uz druženje glumaca, glazbenika, kulturnih i gospodarstvenih djelatnika počeo ljetni Slavonica art fest Erdut.

Riječ je o četvrtom druženju i festivalu umjetnosti čiji je cilj, kako je rekao predsjednik Udruge Branko Marić, 'upoznavanje i umrežavanje svih onih koji imaju želju da svojim radom doprinesu razvoju Slavonije i Hrvatske'.

Više stotina likovnih umjetnika, glumaca, glazbenika ali i ljubitelja umjetnosti ne samo iz Hrvatske, već i BIH, Njemačke i drugih zemalja, već četvrtu godinu u lipnju se okupljaju na imanju Branka Marića, na mjestu Briginac u Erdutu, nadomak poznatih starh erdutskih vinograda.

'Udruga usko surađuje s Galerijom likovnih umjetnosti u Osijeku, Hrvatskim narodnim kazalištem, Maticom hrvatskom, Maticom iseljenika i Umjetničkom akademijom u Osijeku, čiji studenti na ovom druženju svojim nastupom povezuju slavonsku dušu s vječnim Dunavom i svim ljepotama najljepšeg djelića svijeta zaustavljenog u ovom božanskom spoju povijesti i sadašnjosti', rekao je Marić.

Marić, kao dugogodišnji predsjednik europske Matice iseljenika, akademski slikar, grafičar i dizajner, koji je najveći dio života proveo u Koelnu, koristi svoja, kako je rekao, dugogodišnja poznanstva i veze da bi Slavoniju uzdigao na mjesto koje joj pripada. Pri tome je važno, kazao je, njegovanje kulture u svim segmentima kao i visoko obrazovanje u svim djelatnostima što Udruga kroz svoj rad i potiče.
(Hina)

(M.K., 04.06.2012)