natječaj

CIMAM – poziv na Godišnju skupštinu 2012


vrijeme: 12.11.2012. - 14.11.2012.
prijava: 01.07.2012.
mjesto: Istanbul, Turska
organizator: Getty Foundation / Fundación Cisneros/Colección Patricia Phelps de Cisneros

CIMAM – International Committee of ICOM for Museums and Collections of Modern and Contemporary Art – poziva zainteresirane da se prijave za dodjelu stipendija za pohađanje Godišnje skupštine 'Muzeji iznad krize', koja se održava u Istanbulu, Turska, od 12. do 14. studenog. Prijave za stipendiju primaju se do 1. srpnja.

Na raspolaganju je 25 stipendija, za koje se prijaviti mogu stručnjaci s područja suvremene vizualne umjetnosti iz zemalja u razvoju. Prijaviti se mogu kandidati svih dobnih skupina, no prednost imaju mlađi kustosi (manje od 10 godina iskustva). Očekuje se da će na Skupštini sudjelovati više oko 180 direktora muzeja i kustosa iz više od 40 zemalja svijeta.

Visina stipendija utvrđuje se individualno, a maksimalni iznos je 2000 € po sudioniku. Stipendija pokriva troškove registracije, prijevoza i smještaja.

Za sudjelovanje u natječaju za stipendiju potrebno je poslati:
- popunjenu prijavnicu, troškovnik te popis drugih izvora financiranja za pohađanje Skupštine;
- životopis koji uključuje objavljene radove, prezentacije i kurirane izložbe u posljednjih 5 godina;
- dva pisma preporuke od strane stručnjaka ili znanstvenika iz relevantne institucije;
- kratku biografiju ne dulju od 300 riječi.

Po završetku Godišnje skupštine, dobitnik stipendije dužan je priložiti pisano izvješće od 350 riječi, koje uključuje vlastito iskustvo i koristi stečene na Skupštini. Izvješće je potrebno poslati do 30. studenog 2012.

Prijavu poslati na info@cimam.org

Više

(I.P., 31.05.2012)