Preskočite na glavni sadržaj

Licitar obrta Blažeković osvojio srce Bruxellesa

Osječki obrtnici medičari i voskari Blažeković osvojili su nagradu za najljepšu i najuspješniju izjavu ljubavi Bruxellesu u kategoriji folklor, na natječaju 'Bruxelles je t'aime' – 'Volim Brisel'.
U lipnju je u Bruxellesu, na inicijativu ministarstva kulture Federacije Valonija – Bruxelles, otvoren natječaj 'Bruxelles je t'aime' – 'Volim Brisel', na kojemu je cijela Europa bila pozvana na svoj umjetnički način, bilo profesionalno ili amaterski izraziti svoju naklonost prema ovom najvećem belgijskom gradu, ali i neslužbenom glavnom gradu Europske unije.

Nakon što su polovinom mjeseca objavljeni pobjednici, lijepa vijest stiže na adresu osječkih obrtnika medičara i voskara Blažeković. Josip Ranogajec, uz suprugu Antoniju suvlasnik ovog jednog od najstarijih osječkih obrta osvojio je nagradu za najljepšu i najuspješniju izjavu ljubavi Bruxellesu u kategoriji - folklor!

Nagradu na izložbi u Bruxellesu, u Centru kulture, na kojoj je nagrađeno 13 autora u ime Ranogajeca je preuzelo naše veleposlanstvo vanjskih poslova, a u njihovom priopćenju ističu kako je na toj svečanosti među brojnim uzvanicima bila i Fadile Laanan, ministrica kulture, audiovizualnih medija, zdravlja i jednakih šansi u Federaciji Valonija - Bruxelles International.

Josip Ranogajec nije mogao nazočiti dodjeli nagrade, ali će to popraviti ovog tjedna, naime imat će priliku vijećnicima Europske unije održati prezentaciju o svojoj djelatnosti. - Izuzetna mi je čast što će moj rad, a tako i dio hrvatske nematerijalne kulturne baštine, na ovaj način biti predstavljen u Bruxellesu, ovim putem želim zahvaliti organizatoru ovog lijepog projekta što će moj rad biti predstavljen kao jedan od najuspješnijih - kaže Ranogajec.

Antonija i Josip još jednom su tako uspjeli pokazati kako licitarsko srce i dalje, unatoč višestoljetnoj tradiciji uspješno predstavlja simbol ljubavi i darivanja dragih osoba. Za njih je ovo najbolji način zaključivanja 60. godine postojanja obrta Blažeković.

Autor: Dario Kuštro

Izvor: www.glas-slavonije.hr