Preskočite na glavni sadržaj

Dizajnerska početnica: Dizajnersko crtanje

U subotu, 23. studenog, s početkom u 10 sati, u HDD galeriji, održava se radionica za djecu pod nazivom Dizajnersko crtanje. Radionicu će voditi dizajnerica Danijela Domljan.
vrijeme: 23.11.2013. 10,00 - 13,00
mjesto: Zagreb; HDD galerija, Boškovićeva 18
url: http://dizajn.hr
Cilj radionice Dizajnersko crtanje je naučiti polaznike jednu od osnovnih vještina crtanja – kako vidjeti, opažati i crtati odnose dijelova cjeline i samu cjelinu, kako promatrati i preslikavati svijet oko sebe, kako bi kasnije bili sposobni kreativno izražavati ideje koje imaju u sebi. Ujedno, cilj je savladati metode i tehnike pomoću kojih se trodimenzionalan svijet okruženja prenosi „u proporciji“ na plohu papira, uz jasnoću predočavanja promatranog. Na radionici će polaznici savladati poznavanje osnovnih načina predočavanja predmeta (3D) na podlozi (2D), metodu viziranja i „perspektive“, elemente dizajna (harmoniju, proporciju, ritam, volumen, sklad, boju i druge), postići dobru koordinaciju glave (mozga i oka) i pokreta (ruke) i drugih vještina koje će biti pomoć u kasnijem prikazivanju vlastitih kreativnih ideja.
 
Uzrast: radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole (V- VIII).

Voditeljica radionice: Dr. sc. Danijela Domljan, rođ. Janković, magistra dizajna, članica je HDD-a u profesionalnoj kategoriji, nagrađivana dizajnerica s dvadesetogodišnjim iskustvom rada u dizajnu namještaja i edukaciji mladih u području dizajna proizvoda od drva. Prva je dizajnerica doktor znanosti, doktorirala s temom Oblikovanje školskog namještaja kao preduvjet očuvanja zdravlja učenika na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, gdje radi kao viši asistent. Do sada je objavila preko 75 znanstvenih, stručnih i popularnih radova, te održala više od 30 predavanja na savjetovanjima i kongresima, sudjelovala na izložbama i radionicama. Članica je HDD-a, CES-a i OPA-e te ZiZD-a, te brojnih povjerenstava i komisija u svojstvu dizajnera (HDD, ASOO, HGK...). Vodila je šest radionica Dizajnersko crtanje za nastavnike srednjih strukovnih škola u organizaciji ASOO. Voditeljica je Dizajnerske početnice drugu godinu.

Za potvrdu sudjelovanja svog djeteta pošaljite ispunjenu prijavnicu na hdd@dizajn.hr. Broj sudionika je ograničen.
Prijavnica
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
Rok prijave: 22.11.2013. do 16 sati