Preskočite na glavni sadržaj

Koncertna promocija albuma 'Bujrum' u MM centru

Koncertna promocija albuma 'Bujrum' glazbenika Dražena Franolića i Kamenka Ćulapa održat će se 21. studenog, u MM centru, s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 21.11.2013. 21 h
mjesto: Zagreb; Studentski centar, MM centar, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/


Dražen Franolić nakon dugogodišnjeg sviranja gitare prelazi na arapsku lutnju i orijentalne utjecaje, uvijek uključujući improvizaciju. S Kamenkom Ćulapom na udaraljkama (bendir, tar, dombek, udu) za izdavačku kuću Geenger Records snimio je album Bujrum (2013.), nakon što su surađivali i na albumu Česma (2009.), a kojeg će predstaviti na koncertu 21. studenog u MM centru.

Franolić sam, je snimio potpuno improvizirani album 'Melankolije' (2011.), nastupao na festivalima moderne, etno i jazz glazbe (Muzički Biennale Zagreb, Lent, Trnfest, Kontrada festival, Nebo, Velky Spalicek, Proljetna revija jazza, Večeri na Griču) te na samostalnim koncertima (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija, Češka, Bosna, Srbija). Najznačajniji jam session Dražen Franolić je imao s udaraljkašem Hamidom Drakeom te saksofonistom i klarinetistom Assifom Tsaharom na Earwing Jazz Festivalu u KSET-u još 2003. godine, a s indijskim je sviračem table Nimaijem Royem snimio albume Live in SC (2006), upravo u prostorima Studentskog centra, Live in Cabahia (2007) te Live in Rijeka (2008).

„Česma je još samo jedan dokaz koliko je Franolić veliki umjetnik i virtuoz na oudu koji nije porijeklom iz arapskih zemalja, a kakav se rijetko sreće bez obzira u kojem se dijelu svijeta nalazili.“ (D. Jagatić).

Studentski centar /Kultura promjene