izložba

WAR by VII: USA-Afganistan-Iraq


vrijeme: 25.07.2004. - 17.09.2004.
mjesto: Dubrovnik, War Photo Limited, Antuninska 6
organizator: WAR PHOTO LIMITED

Od 25. srpnja do 17. rujna War Photo Limited u Dubrovniku će predstaviti izložbu fotografija Agencije VII naslovljenu War: USA-Afganistan-Iraq. Nakon prvog postavljanja u New Yorku (International Center of Photography), Dubrovnik je prvi europski grad u kojem će izložba biti prikazana.

Photographer James Nachtwey (April 2003): Untitled (Women pray in front of the Shrine built at the site of Iman Hussein’s murder on the occasion of the 40th day of Muharram, Karbala, Iraq)


RAT

Tragična zbivanja 11. rujna 2001 vrhunac su desetljeća nerazumijevanja i netrpeljivosti među raznim kulturama i religijama, no istovremeno su označila početak djelovanja administracije predsjednika Busha i drugih pripadnika zapadnjačke demokracije. Za fotografe, čiji su radovi izloženi ovom prigodom, taj dan i dani, tjedni, mjeseci koji su slijedili nisu bili ni početak ni kraj već nastavak promatranja i bilježenja središnjih zbivanja koja određuju našu povijest. Rad fotoreportera je prozor u zbivanja u dalekom svijetu i ogledalo za bolje razumijevanje i nalaženje smisla u onome što se često čini kaotičnim.

Uvodna riječ: Peter Howe


Agency VII

“VII“ je agencija u vlasništvu fotografa koja je nastala kao reakcija na dramatične izmjene koje se tiču vlasništva, zastupanja i distribucije fotoreporterstva. ( www.viiphoto.com )

“VII“ je nazvana po broju svojih članova-osnivača: Alexandra Boulat, Ron Haviv, Gary Knight, Antonin Kratochvil, Christopher Morris, James Nachtwey i John Stanmeyer. Lauren Greenfield i Christopher Anderson pridružili su im se početkom 2002 godine.

War Photo Limited