Preskočite na glavni sadržaj

Tomislav Brajnović - Arte Directe

U subotu, 16. studenoga, u 19 sati, u Galeriji AŽ, Atelieri Žitnjak, otvara se izložba Tomislava Brajnovića pod nazivom 'Art Directe'. Izložba ostaje otvorena do 16. prosinca.
vrijeme: 16.11.2013.
mjesto: Zagreb; Galerija AŽ, Atelieri Žitnjak, Žitnjak 53
url: http://www.a-z.hr
Izložba Art Directe Tomislava Brajnovića u Galeriji AŽ nastavlja se na niz projekata realiziranih u okviru autorove umjetničke strategije djelovanja koju naziva Art Directe. Kako sam autor kaže riječ je o intervencijama u prostor zapadne kulture i povijesti umjetnosti, koje ga nastoje redefinirati i dovesti u pitanje.


Radovi koje objedinjuje na ovoj izložbi (Slikarstvo nije umjetnost, Kipke me zove umjetniče, Titovka, Dubrovnik, video Nemogućnost izraza, i drugi), nastali u okviru navedene strategije, nisu  povezani nekim strogim konceptom, niti su dio serije '… oni naprosto predstavljaju mene kao umjetnika i tom pozicijom se vrlo često i bave '...Kao i u prijašnjim autorovim predstavljanjima centralni rad izložbe je večera koja slijedi, Kuhanje Rižota od liganja.

Tomislav Brajnović
rođen je 1956 u Zagrebu. Prvu godinu Likovne akademija završava u Den Hagu. 1999. diplomirao na ALU Zagreb, u klasi prof. Đ. Sedera. 2003. završio poslijediplomski  studij MA Fine Art na Central ST Martins College of Art & Design u Londonu. Intenzivno radi i izlaže. Za svoj umjetnički rad dobitnik je više nagrada i priznjana. 2007. osnovao je i vodi projekt-galeriju Studio Golo Brdo. Autor je projekta 'Večera s umjetnikom'.