Preskočite na glavni sadržaj

Done in 60 seconds

Pernod Ricard Croatia organizira natječaja Done in 60 seconds za snimanje remake filma po izboru – bez originalnih autorskih djela! Rok prijave istječe 20. siječnja 2014 u ponoć.
prijava: 20.01.2014
Natjecatelji moraju pristupiti natjecanju kroz aplikaciju 'Done in 60 seconds' na Jameson Hrvatska Facebook fan stranici ili direktno putem web stranice jamesonempirediss.com. Svako djelo koje sudjeluje u natječaju mora sadržati ime, adresu, email adresu i telefonski broj autora.

Filmovi ne smiju sadržavati scene nasilja, pijančevanja, nasilnu upotrebu oružja, vožnje u pijanom stanju, konzumiranja droge, golotinju ili pornografske scene. Filmovi ne smiju biti napravljeni na način da su direktno usmjereni maloljetnicima.

Filmovi koji su napravljeni putem mobilnog uređaja ulaze u istu kategoriju kao i filmovi koji su napravljeni pomoću digitalnih kamera i ostalih uređaja za snimanje. U polufinale ulazi 10 filmova s najvećim brojem glasova do 20.1. u ponoć. U petak 24.1. na Jameson Hrvatska Facebook fan stranici objavit će se odluka žirija o 5 filmova koji će se naći u velikom finalu. Pobjednika bira stručni žiri i ostali uzvanici finalnog eventa koji će se održati u Zagrebu, krajem siječnja. Odluka o pobjedniku bit će objavljena Jameson Hrvatska Facebook fan stranici.

Slanjem svoje prijave prihvaćate kako ste upoznati s pravilima i uvjetima natjecanja te da je predani materijal vaše autorsko djelo. Moraš imati valjanu dozvolu za korištenje glazbene podloge u svom filmu. Korištenje glazbe bez dokaza o pravu na korištenje iste, označit će automatsku diskvalifikaciju iz natjecanje i tvoj video neće biti objavljen. U postupku prijave na natječaj morat ćeš navesti izvor korištenja audio materijala. Organizator zadržava pravo diskvalificirati svaku prijavu koju smatra uvredljivom i koja nanosi štetu imidžu branda Jameson.

1 pobjednik iz Hrvatske (s pratnjom po svom izboru) putuje u London kako bi sudjelovao na završnom događaju Done in 60 Seconds, u petak 28. ožujka 2014. godine. Pobjednik se bira između 5 filmova na globalnoj razini, prethodno odabranih za ulazak u najuži izbor. Pobjednika bira žiri sudaca te će pobjednik u nedjelju 30.ožujka 2014. godine sudjelovati na Jameson Empire Awards u Londonu. Nagradu će dodijeliti Organizator. Svi finalisti globalnog natjecanja imaju organiziran prijevoz u Londonu sa dodjele nagrada u hotel te im je organiziran smještaj 3 noći u hotelu u Londonu. Upozorenje: sve ostale troškove snosi sam dobitnik. Ukoliko pojedincu nije odobren ulaz u Veliku Britaniju sam će biti odgovoran za organizaciju puta kući. Nagradu nije moguće zamijeniti za novčanu protuvrijednost iste.

Organizator ne snosi odgovornost za bilo kakve greške na predanoj prijavi (filmu). Također, dokaz o poslanoj prijavi ne konstituira dokaz o primitku prijave. Organizator nije odgovoran ako dobitnik iz nekog razloga ne može preuzeti nagradu te zadržava pravo promjene imena dobitnika ukoliko izvorni dobitnik nije dostupan. Prijavom na natječaj sudionik prihvaća prijenos autorskih prava na Organizatora. Pobjednika se može zatražiti sudjelovanje u promotivnim aktivnostima Organizatora. Osobni podaci pobjednika neće biti predani trećim stranama bez prethodnog odobrenja Pobjednika.

Uvjeti:
- u filmu se mogu pojaviti tvoji prijatelji i obitelj ako su stariji od 18 godina (svi koji sudjeluju u snimanju moraju dati svoj pristanak za sudjelovanje i potvrditi kako su svjesni da će film biti online). Nemoj koristiti svoje nećakinje i nećake jer su slatki – nećemo objaviti tvoj film ako u njemu nastupaju djeca;
- slobodno adaptiraj film kako bi odgovarao zadanom formatu od 60 sekundi (ne trebaš biti potpuno vjeran izvorniku i zapamti da mašta radi svašta);
- snimi svoj film na engleskom ili ako ga snimaš na hrvatskom koristi engleske titlove;
- ubaci početnu scenu na kojoj piše naslov filma, tvoje ime i logotip 2014 Jameson Empire Done in 60 Seconds;
- učitaj svoj film (prijavu) u jednom od sljedećih formata: WebM dokumenti - Vp8 video kod i Vorbis Audio kodovi; MPEG4, 3GPP i MOV dokumenti – koji tipično podržavaju h264, mpeg4 video kodovi i AAC audio kod; MPEGPS koji podržavaju MPEG2 video kod te MP2 audio; WMV; FLV - Adobe-FLV1 video kod, MP3 audio zapis. Gore navedene formate filmova prihvaćamo u veličini do 100 mb.;
- nije ti potrebna najsuvremenija oprema kako bi sudjelovao u ovom natječaju – za snimanje filma dovoljan ti je i smartphone. Uradak možeš učitati izravno sa svog telefona na Done in 60 seconds aplikaciju na Jameson Hrvatska Facebook fan pageu.