Preskočite na glavni sadržaj

U krugu škole 2: kulturno-umjetničko i edukativno događanje u centru Zagreba

'U krugu škole 2' - kulturno-umjetničko i edukativno događanje u centru Zagreba, u organizaciji UBU-a, održava se od 30. listopada do 8. studenoga. Riječ je o izložbi radova učenika ŠPUD-a  u izlozima dućana: Frankopanska-Ilica-Gundulićeva-Masarykova.
vrijeme: 30.10.2013.
url: http://ubu.hr
Nakon četiri godine od pokretanja projekta 'U krugu Škole 1'  za koji je   organizatoru 2011.g. dodijeljena prva nacionalna UIA Architecture & Children Golden Cubes -nagrada za institucije -  Udruga bivših učenika ŠPUD-a  Zagreb (UBU)  provodi projekt 'U krugu Škole 2'.

Tako 30. listopada u četiri zagrebačka donjogradska bloka, od 18 sati, započinje otvaranje izložbe u izlozima dućana koji za ovu prigodu tvore prostor mikro-galerija. Naime, u novoformiranim 'mikro-galerijama' koje uokviruju ulice Frankopanska-Ilica-Gundulićeva-Masarykova, u izlozima  45 poslovna prostora (od butika, zlatarnica, galerija, čokolaterija, banaka, te drugih obrtničkih radnji i trgovina) bit će izloženi umjetnički radovi svih odjela učenika Škole Primijenjene umjetnosti i dizajna, a neki od radova već su oduševili posjetitelje nedavno održanog sajma AMBINETA  na Zagrebačkom velesajmu.

Svi koji se u navedeno vrijeme zateknu  u prostoru odvijanja eventa   - U krugu Škole 2 - pozvani  su u kreiranje povorke posjetitelja koja će  transformirati prolaznost zagrebačkih ulica u ležernu atraktivnost razgledavanja umjetničkih djela u izlozima dućana.