Preskočite na glavni sadržaj

Bečki tjedan u Opatiji

U Opatiji se od 21. do 27. listopada održava Bečki tjedan. Sedmodnevnu manifestaciju obilježit će svečani koncert Opatijskog komornog orkestra, izložba, dječja radionica, a u subotu, 26. listopada, održat će se već tradicionalni Bečki bal.
vrijeme: 21.10.2013.
mjesto: Opatija
url: http://www.beckitjedan.net/

Organizatori Bečkog tjedna su Grad Opatija, suorganizatori su Kvarner Touristik i Festival Opatija, a pokrovitelj je Grad Beč.

Ponedjeljak, 21.10.2013
Otvorenje Bečkog tjedna započinje u 19 sati svečanim koncertom Opatijskog komornog orkestra u Zlatnoj dvorani hotela imperial. Program pod nazivom „Serenadama Beču u čast“  trajat će jedan sat, a ulaz je slobodan.

Utorak, 22.10.2013
U 18 sati, u Viili Angiolini svečano će se otvoriti izložba pod nazivom „Bečka arhitektura oko 1900“ autora Walter Zedniceka iz Beča, a izložbu će otvoriti gradonačelnik Opatije gospodin Ivo Dujmić i direktor austrijskog Kulturnog foruma Zagreb gospodin Georg Christian Lack.

Srijeda, 23.10.2013
Za najmlađe, u 18 sati u hotelu Bristol održat će se radionica pod nazivom „Beč za djecu“ na kojoj će djeca imati priliku naučiti nešto o znamenitostima grada Beča, nekoliko njemačkih riječi i plesne korake bečkog valcera. A na kraju će se podijeliti pokloni TZ grada Beča.

Petak, 25.10.2013
U 20 sati, u Cantinetti Sv.Jakov održat će se prezentacija uz degustaciju bečkih i drugih austrijskih vina, uz nastup kvarteta „Original Wiener Strauss Capelle“. Ulaz je uz pozivnice.

Subota, 26.10.2013
Vrhunac Bečkog tjedna je već tradicionalni, 6. po redu Bečki bal koji će se održati s početkom u 20 sati, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Bal će otvoriti bečki orkestar „Orginal Wiener Strauss Capelle“ i plesna škola „Kraml“ iz Beča. Sve prisutne svojim izvedbama će počastiti i hrvatska operna diva Antonela Malis.

Više informacija možete pogledati na: www.beckitjedan.net & www.beckibal.net !