Preskočite na glavni sadržaj

Ana Horvat izlaže u Galeriji Nano

U srijedu, 23. listopada, s početkom u 20 sati, u Galeriji Nano, otvara se izložba Ane Horvat pod nazivom 'Fascinacija blatnim stopalima'. Izložba se može razgledati do 25. listopada.
vrijeme: 23.10.2013. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Nano, Gajeva 26
url: http://www.artenativa.hr
U kolovozu 2012. godine boravila sam par dana u Ninu kod prijateljice. Ondje uz tzv. Kraljičinu plažu postoji mala močvara sa ljekovitim blatom i tamo smo naišli jedno poslijepodne (to je ono crno, smrdljivo blato, kojim se ljudi namažu, uglavnom iz dokonosti, pa zacrnjeni šetkaju plažom). Mene je samo blatno polje 'raspametilo' na sve načine - bojama, tonovima i teksturama blata, vode, pijeska; mekim, glatkim dodirom blata na stopalima i ljepotom kontrasta tamnog blata na svijetloj koži. Uživala sam u infantilnom gacanju po mekom, toplom blatu, svjesna luckaste analnosti te igre.  Iskreno, nemam pojma zašto me to blato toliko fasciniralo... Možda upravo svojom samodostatnom, bez-značenjskom jednostavnošću. I sama sam na kratko nestala u tome. A.H


Ana Horvat rođena je 1977. godine u Zagrebu. Diplomirala na Likovnoj akademiji u Zagrebu, u klasi M. Vuce. Izlagala na više samostalnih i skupnih izložbi, uglavnom u Zagrebu. Dobitnica tht@msu nagrade 2008. godine. Uz skulpturu, instalacije i interaktivne izložbe/akcije, bavi se i likovnim oblikovanjem za dječje kazališne predstave, dizajnom dječjih igračaka i nadasve animiranim filmom.