Preskočite na glavni sadržaj

Cda – potpora umjetničkom istraživanju

Cda-Projects Grant pruža podršku u iznosu od 10 000 eura godišnje za produkciju umjetničkog istraživačkog projekta. Pozivaju se umjetnici da se do 30. studenog prijave za sudjelovanje.
prijava: 30.11.2013
mjesto: Istanbul, Turska
url: http://cda-projects.com
Cilj potpore je potaknuti i otvoriti raspravu o umjetničkom istraživanju, te promovirati spekulativne pristupe o tome kako je postavljen diskurs i kako se proizvodi znanje, kako se promišlja i prepliće kroz različite discipline. Bez ikakvog ograničenja u smislu sadržaja, predložena istraživanja trebala bi sugerirati nove oblike i metodologije kroz refleksiju konteksta i uvjeta proizvodnje znanja.

Organizator također financira i objavljivanje publikacije nakon završetka projekta koja obuhvaća raspravu o provedenom umjetničkom istraživanju, uključujući postavljena pitanja, spekulativne analize i konačni ishod.

Selekciju vrši žiri u sljedećem sastavu: Gerard Byrne, Bassam El Baroni, Irit Rogoff te İz Öztat.

Prijava je otvorena autorima (umjetnicima, kustosima, piscima, filozofima….) bez obzira na nacionalnost i dob, a projekt se može provoditi na individualnoj ili grupnoj osnovi. Prijaviti se može projekt koji je trenutno u fazi produkcije ili projekt koji bi trebao biti završen u šestomjesečnom razdoblju nakon datuma selekcije.

Kriteriji:
- sposobnost spekuliranja o tome što je znanje i predlaganja novih oblika proizvodnje znanja;
- sposobnost artikuliranja inovativne metodologije i forme u odnosu na sadržaj;
- izvedivost projekta prema priloženoj komplementarnoj dokumentaciji kao i prema dokumentaciji predloženog projekta;
- dinamična metodologija rada koja promatra umjetničku praksu iz višestrukih perspektiva uključujući teorijsku, konceptualnu, estetsku, pedagošku itd.;
- spremnost na rizik i isprobavanje novih i nepoznatih radnih metoda.

Za sudjelovanje potrebno je poslati sljedeće materijale, svaki kao zaseban PDF dokument, na adresu grant@cda-projectsgrant.org:
- prijedlog projekta i dokumentaciju (maksimalno 500 riječi kojima se objašnjava umjetnički istraživački projekt, motivacija i očekivani rezultati, mogu biti priložene maksimalno 4 slike);
- CV (uključujući e-mail i poštansku adresu);
- portfolio s 3 završena istraživačka projekta;
- multimediju treba prijaviti u niskoj rezoluciji koja se može preuzeti putem priloženog linka kojeg treba navesti u portfoliju (ne više od 350 MB). Ukoliko je rezolucija važna, umjetnik može poslati snimku na DVD-u na sljedeću adresu:
Cda-Projects Grant
Istiklal Cad. Misir Apt. No:163 K.2 D.5
Beyoglu / Istanbul 34433 Turkey

Više