Preskočite na glavni sadržaj

'I love YU' Irene Škorić na festivalima u Portu i Tirani

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Portu (U.FRAME, 18.- 19. listopada) bit će prikazan kratkometražni igrani film 'I love YU' redateljice i scenaristice Irene Škorić. Film će također biti prikazan u službenom natjecateljskom programu 11.Tirana International Film Festivala koji se održava od 23. do 31. listopada.
vrijeme: 18.10.2013.
mjesto: Portugal i Albanija
url: http://www.irenaskoric.com/

'I love YU', snimao se na lokacijama grada Rijeke, a radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, te u današnje vrijeme. Ovaj film emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek.

Uloge u filmu igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar i Slaven Knezović. Produkciju potpisuje Udruga za audio vizualno stvaralaštvo Artizana.

Direktor fotografije je Raul Brzić, montažer Veljko Segarić, a film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Međunarodna premijera filma se održala ovog rujna na filmskom festivalu u Montrealu (Festival des Films du Monde / World Film Festival).

Nakon Portugala i Albanije, film putuje u Slovačku na International Film Festival Bratislava (6.11.-12.11.)