Preskočite na glavni sadržaj

Baština i turizam – okrugli stol

U Kuli Jankovića, Islam Grčki, općina Benkovac, u petak, 4. listopada, s početkom u 10,30 sati, održava se jednodnevni seminar i Okrugli stol pod temom 'Baština i turizam: Ekonomska vrijednost baštine kao poticaj turizmu'.
vrijeme: 04.10.2013. 10,30
mjesto: Poreč, Croatia
Specijalizirana radionica o potencijalima kulturne baštine u turizmu i načinima da se konkretna regionalna materijalna i nematerijalna kulturna baština transformira u upotrebljive komercijalne proizvode pogodne za turističku eksploataciju. Težište će biti posebno na načinima uključivanja u turističku ponudu vrijednih baštinskih lokaliteta, koji su često manje poznati, i/ili se nalaze izvan standarnih turističkih puteva, kao što je to slučaj s kulturnom baštinom u Zadarskom zaleđu.

Predavači su istaknuti stručnjaci na temu Baština i turizam, a skup će, u ime Ministarstva kulture, otvoriti gđa Anastazija Magaš Mesić, voditeljica Službe za pripremu i provedbu projekata Europske unije.

U seminaru će sudjelovati preko 30 sudionika raznih profila, posebno predstavnici uprave koji brinu za kulturu  i/ili turizam u upravama županije, gradova i općina Zadarske županije,  predstavnici turističkih zajednica i turističkih agencija, predstavnci muzeja, kulturnih i obrazovnih institucija, zainteresiranih za temu i, posebno, umrežavanje objekata kulturne baštine u svrhu obogaćivanja turističke ponude. Skupu će prisustvovati i predstavnici nekih udruga zainteresiranih za uključivanje u turističku ponudu zavičajne tradicijske kulturne baštine ili svojih izvornih lokalnih proizvoda.

Skup je dio EU 'Kula Jankovića: spomenik kulture, pokretač održivog razvoja Ravnih kotara', nositelj projekta: Sveučilište u Zagrebu, a organizira ga Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi.

Za svakog sudionika seminara/radionice osiguran je primjerak knjige 'Ravni Kotari i Bukovica- Kulturni vodič', u kojoj je na više od 200 stranica obrađeno blizu 50 lokaliteta od kulturno-turističkog interesa u toj regiji', te primjerak brošure 'Kula Stojana Jankovića 2013 g.' - publikacija ostvarenih kroz isti projekt.