Preskočite na glavni sadržaj

'Posljednji ljetni cvijet' na festivalu Armel

Operna fantazija 'Posljednji ljetni cvijet' skladatelja, dirigenta i redatelja predstave Zorana Juranića putuje u Segedin, Mađarska, na prestižni međunarodni festival Armel. 'Posljednji ljetni cvijet' narudžba je ovogodišnjeg 27. Muzičkog biennala Zagreb u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novoga Sada.
vrijeme: 07.10.2013.
mjesto: Mađarska; Segedin
url: http://armelfestival.org/en/

Libreto potpisuju Zoran Juranić i Luko Paljetak, scenografiju Žorž Draušnik, a autor rasvjete je Deni Šesnić. Opera je praizvedena 28. ožujka ove godine u Novom Sadu, a zagrebačku premijeru imala je 8. travnja u okviru Muzičkog biennala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

U Segedinu 'Posljednji ljetni cvijet' publika će imati prilike vidjeti i čuti već  7. listopada. Opera Srpskog narodnog pozorišta je i prošle godine sudjelovala na festivalu 'Armel' s operom 'Mileva' Aleksandre Vrebalov, čiju je glavnu ulogu pjevala Viktorija Markarjan, koja je za istu dobila nagradu za najboljeg ženskog izvođača.

Festival 'Armel' posvećen je modernoj operi, a koncipiran je natjecateljski i za same operne pjevače. Ove godine do finala su stigli pjevači glavnih uloga opere 'Posljednji ljetni cvijet' mezzosopranistica Jelena Končar (Gospođica N.N) i francuski tenor Kristof Ponse (Bert). Operu izvode solisti te operni  zbor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad.

Izvor: Hrvatsko društvo skladatelja