Preskočite na glavni sadržaj

Vanja Trobić - Vizije donjeg svijeta

U petak, 4. listopada, s početkom u 20 sati, u Subgaleriji Mul Multimedijalnog centra Luka, Pula, otvara se izložba Vanje Trobić pod nazivom 'Vizije donjeg svijeta'. Radovi se mogu razgledati do 16. listopada.
vrijeme: 04.10.2013. 20,00
mjesto: Pula; Udruga MMC Luka, Istarska 30
url: http://www.mmcluka.hr
'Izložba Vizije donjeg svijeta' okuplja radove iz istoimenih ciklusa, slike i crteže nastale u posljednje dvije godine. Neovisno o podlozi, platnu ili papiru kombinirane su slikarske i crtačke tehnike: akril, kolaž, ink-jet transfer i ulje. (…)

Tematizirajući binome priroda-društvo, pojedinac- zajednica, duhovno- tjelesno, smrtnost- vječnost, prizore gradim poput snoviđenja ili intimnih mitova. Baš kao što Vizije donjeg svijeta predstavljaju ono primordijalno u čovjeku, mit nosi obilježja početnog (arhé) i iskonskog. U doticaju s iskonskim, primordijalnim oblicima naši svakodnevni postupci predstavljaju očajnički napor da se ne izgubi kontakt sa bitkom. Donji svijet tako simbolizira 'mjesta' u našoj svijesti u kojem se individualna psiha susreće s arhetipskim strujama ljudskog postojanja i prirode – mjestima moći.' Vanja Trobić

Vanja Trobić (1987., Zagreb) diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Zoltana Novaka 2012. godine. Izlagala je na nekoliko samostalnih i više skupnih izložbi od koji izdvaja Erste fragmente 9, 31. Salon mladih – Korekcije i 1. Bijenale hrvatskog slikarstva. Suradnica je Muzeja ulične umjetnosti i festivala Krojcberg. Autorica je nekoliko murala u javnim prostorima u Zagrebu, Puli i Rijeci. U studenom 2012. boravila je u Kijevu (Ukrajina) u sklopu Umjetničkog rezidencijalnog programa u organizaciji HDLU-a i Nacionalnog društva umjetnika Ukrajine. Član je HDLU-a od 2012. Živi i radi u Zagrebu i Rijeci.