Preskočite na glavni sadržaj

Filmska verzija 'Kauboja' 10. listopada premijerno u Zagrebu

Filmska verzija 'Kauboja' 10. listopada premijerno u Zagrebu
Film 'Kauboji' redatelja i scenarista Tomislava Mršića, koji je ovoga ljeta već prošao ispit publike na festivalima u Puli i Motovunu, 10. listopada očekuje i zagrebačka premijera, nakon čega će se ta komedija o postavljanju kazališne predstave u gradu bez kazališta i bez glumaca, početi prikazivati u redovitoj kino distribuciji.
vrijeme: 10.10.2013.
mjesto: Zagreb
url: https://hr-hr.facebook.com/kaubojifilm

Pula i Motovun bili su nam odlični pokazatelji da smo nešto dobro napravili, no i dalje postoji trema jer smo ga radili za publiku i jako nam je bitno kakve su njezine reakcije i hoće li ga netko doći pogledati, rekao je Tomislav Mršić, nakon jučerašnje projekcije filma za novinare.

Napravio sam više od osamdeset posto onoga što sam zamislio, jako dugo i dobro smo se pripremali, no nismo mogli predvidjeti da ćemo uspjeti prenijeti glumačku energiju kakva postoji u predstavi, ocijenio je redatelj. Zbog toga su kadrovi širi, glavni su glumci stalno u kadru ne bi li postigli ono što se postiže u kazalištu, no uspjeli su me iznenaditi, dodao je.

Film je adaptacija istoimene predstave, koju je režirao Saša Anočić i dosad ju je pogledalo više od stotinu tisuća ljudi. Prije tri godine bio bih zadovoljan da film pogleda deset tisuća ljudi, no sada se ljestvica podigla, hrvatski film privlači sve više ljudi, pa bih volio i više od toga, no kada bi dosegli broj gledatelja predstave bio bih jako zadovoljan, rekao je Mršić.

U središtu priče o autsajderima koji pokušavaju nešto napraviti kazališni je redatelj narušenog zdravlja i problematičnih obiteljskih odnosa koji se vraća u rodni gradić. Tamo ga ambiciozni načelnik mjesta dočeka s ponudom da oživi lokalno kazalište, a na audiciju se prijavi samo nekoliko kandidata, i to socijalno neprilagođenih, osebujnih likova s margina društva. Nemajući previše izbora on ih sve angažira i upušta se u pustolovinu neizvjesnog kraja.

Za film je odabrana ekipa iz "Exitove" predstave, Saša Anočić, Živko Anočić, Hrvoje Barišić, Matija Antolić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat i Rakan Rushaidat.

Ivana Rushaidat kaže da joj nije bio problem biti jedina žena u filmskoj predstavi jer, napomenula je, nakon pet godina i više od 300 odigranih predstava s istom ekipom u onoj kazališnoj to joj je potpuno normalno. U početku je, kaže, izgledalo teško kako prilagoditi glumu filmu jer sve treba smanjiti i oprirodniti, a i sve se bolje vidi na kameri. Rushaidat, ponajprije pjevačica, zadovoljna je kako film izgleda u konačnici, a jedino joj je žao što Matija Antolić, s obzirom na svoju vještinu, nije dobio više prostora za sviranje usne harmonike.

Film je snimljen u produkciji "Kabineta" i koprodukciji s HRT-om, uz potporu HAVC-a. (Hina)