Preskočite na glavni sadržaj

Znanje predstavlja 'hit' biblioteku u novom ruhu

Nakladnička kuća Znanje predstavlja redizajn nekad omiljene biblioteke čitatelja, biblioteke 'hit', romanom 'Krhotine', vrhunskim trilerom svjetski poznate autorice kriminalističkih romana Karin Slaughter, čije su knjige prodane u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta.
vrijeme: 27.09.2013.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.msu.hr/

„S ciljem da našim čitateljima osiguramo kvalitetno, a ipak zabavno štivo, upakirano u atraktivne korice tvrdog uveza i po pristupačnoj cijeni, odlučili smo napraviti svojevrsni redizajn biblioteke hit“ komentirala je glavna urednica nakladničke kuće Znanje. Primjenjujući sva načela nekada izrazito poznate i priznate biblioteke čija estetika počiva na svojevrsnom balansiranju između zahtjeva visoke književnosti i popularne kulture, te u kojoj je objavljen veliki broj svjetskih bestselera i djela nagrađenih najuglednijim književnim priznanjima, odlučili smo izdvojiti i istaknuti suvremene kvalitetne autore, čiji romani su zaslužili nositi oznaku ove legendarne biblioteke.  

Brutalan psihološki triler 'Krhotine' (Fractured, 2008.), drugi je roman iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti. Autorica Karin Slaughter, nerijetko proglašavana jednom od najboljih spisateljica kriminalističkih romana, čiji naslovi su prodani u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta, čitatelje i kritičare oduševila je već prvim romanom serijala Triptih (Znanje, 2012.). Filmska prava za roman Triptih otkupila je  producentska kuća Yellow Bird koja stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije Millennium i Nesbøovih Lovaca na glave, a za svoj novi roman Krhotine dobila je nagradu Crimezone za najbolji triler.

Roman 'Krhotine' u prijevodu Mirte Jambrović, objavila je nakladnička kuća Znanje, a knjiga je dostupna u knjižarama po cijeni od 99,00 kn.