Preskočite na glavni sadržaj

Optimizam tema ovogodišnjih Pulskih dana eseja

Ovogodišnji, 11. po redu Pulski dani eseja održat će se 18. i 19. listopada u prostorima Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika. Prvoga dana program će započeti performansom Josipa Pina Ivančića naslovljenim 'Op-ti-mizam', a optimizam je i tema ovogodišnje manifestacije.
vrijeme: 18.10.2013.
mjesto: Pula
U podne će biti proglašeni dobitnici nagrade Zvane Črnja za najbolju hrvatsku knjigu eseja 2013., a potom će izlaganja imati Irena Lukšić, Josip Cvenić i Branko Čegec. U nastavku programa bit će predstavljena knjiga 'Vuk u Supermarketu' Gorana Starčevića. Zatim će se svojim izlaganjima predstaviti Dragutin Lučić Luce, Helena Sablić Tomić i Marko Sosič, a u 19 sati je otvorenje izložbe 'Inkacani marinaj(i)' Valtera Smokovića Garofula.

19. listopada izlagat će Janko Rožič, Vesna Krmpotić, Ivan Molek, Julijana Matanović, Goran Starčević, Sibila Petlevski i Jovan Nikolaidis.

Bit će predstavljena i knjiga 'Balerina, balerina' Marka Sošića. Organizator manifestacije je Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika i časopis Nova Istra, a voditelj i kreator Pulskih dana eseja je dr. Boris Domagoj Biletić.

Autor: V. Begić

Izvor: www.glasistre.hr