natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču


prijava: 16.05.2012.

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture ove je godine raspisao treći po redu natječaj za najbolju kratku priču na koji se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče. Natječaj je otvoren do 16. svibnja 2012. Prvi put, zbirka priča će, osim u tiskanom izdanju, biti objavljena i u elektronskom obliku...

Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine od 4 kartice (tj. 7 200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18 000 znakova). Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču. Priča ne smije biti prethodno objavljena. Tekst i propozicije natječaja pročitajte na FB stranici projekta Brod knjižara - Brod kulture.

Žiri koji čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija, dr. sc. Lidija Dujić, književna kritičarka, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi, i Sanja Lovrenčić, književnica, pregledat će sve pristigle radove te odabrati pobjednika i još 20 najboljih radova.

Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba 'MasterCard Brodom knjižarom – Brodom kulture', a Planet9 poklanja čitač elektroničkih knjiga, e-knjige s Planet9 e-knjižare koja sadrži više od 450 naslova na hrvatskom jeziku i više od 100 000 naslova na stranim jezicima te priliku za promociju zbirke na planet9.hr. Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji te im Planet9 poklanja bonove za kupnju elektronskih knjiga.
 
Rezultati natječaja bit će objavljeni krajem lipnja.

Opširnije (pdf, 256 KB)

(D.H.F., 18.04.2012)