Preskočite na glavni sadržaj

Bruno Isaković: 'Nečastive'

Premijerna izvedba plesnog sola Brune Isakovića 'Nečastive' održat će se u sklopu Festivala Perforacije u ponedjeljak, 16. rujna, s početkom u 20 sati, u dubrovačkoj Art radionici Lazareti.
vrijeme: 16.09.2013. 20 h
mjesto: Dubrovnik; Lazareti
url: http://www.perforacije.org

Ideja za 'Nečastive' rađa se iz zamišljenih okvira koje je postavio prethodni Isakovićev rad 'Zaziv', gdje fizički materijal u svojoj scenskoj prisutnosti izaziva asocijacije na odnos svjetovnog i demonskog. Osvrćući se na mit o isključivoj odgovornosti pojedinca, demon reflektira ideju identiteta opterećenog vlastitim bivanjem u svijetu. Demon je time čovjekov interiorizirani suigrač podrezanih kandža, a zaziv tjelesna manifestacija svih naših demona.

Uzimajući u obzir ekstreme prisutnosti kojih se doticao u Zazivu, Bruno Isaković u 'Nečastivima' istražuje transformacije tjelesnosti oslobođene podrijetla vlastitog značenja, dedramatizira isključivu odgovornost pojedinca i nudi novo zrcalo. Atmosfera ritualnog, stvorena između gledatelja i izvođača poslužit će kao pokretač transformacije, onog vidljivog provoda imaginarnog kroz promjenjivu fizičku prisutnost predanog tijela.

Bruno Isaković rođen je u Zagrebu, a diplomirao suvremeni ples u Amsterdamu. U Zagrebu je član Studija za suvremeni ples, surađuje s brojnim koreografima, samostalno koreografira te drži plesne radionice.

autor, izvođač: Bruno Isaković
asistent: Pavle Heidler;
produkcija: Perforacije;
u suradnji: MCUK Scena Travno;
uz podršku: Art radionica Lazareti Dubrovnik

Dio materijala za predstavu je nastao tijekom rezidencije od 10. do 25.8.2013. Mreže izvedbenih umjetnosti uz podršku zaklade Kultura Nova i Grada Dubrovnika.