Preskočite na glavni sadržaj

Odabrano šest scenarija za 'Zagrebačke priče vol. 3'

Od 70 scenarija prijavljenih na natječaj za omnibus 'Zagrebačke priče vol. 3' (Propeler Film) odabrano ih je šest. Tema omnibusa su praznici/blagdani, a realizacija se planira se za sljedeću godinu.
vrijeme: 10.09.2013.
prijava: 02.09.2015
mjesto: Nikozija, Cipar
url: http://www.zagrebacke-price.org/

Odabrani scenariji su: 'Za tebe'  Danila Šerbedžije, 'Praznik demokracije' Natka Jurdane, 'Praznik rada u Susedgradu' Ivana Salaja, 'Na Tri kralja' Vlatke Vorkapić, 'Goranova ulica' Matije Vukšića i 'Tako nekako' Jasne Žmak.

Podsjetimo, pojedinačna ostvarenja iz oba omnibusa dosad su polučila značajne međunarodne uspjehe. Iz prvih 'Zagrebačkih priča' film 'Ciao Mama' Gorana Odvorčića uvršten je u službenu selekciju kratkometražnog filma Filmskog festivala u Cannesu, a 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Iz 'Zagrebačkih priča vol. 2' film 'Na kvadrat' Radislava Jovanova Gonza i scenaristice Jasne Žmak (čiji je scenarij izabran i za Zagrebačke priče vol. 3) osvojio je Nagradu ARTE na Filmfestu u Dresdenu i glavnu nagradu na Vox Feminae Festivalu, a u listopadu će biti prikazan na 64. festivalu FilmVideo Montecatini u Italiji. 'Mucica' Alda Tardozzija na 11. Tabor Film Festivalu osvojila je posebnu nagradu žirija, a na 22. Danima hrvatskog filma Zlatnu uljanicu Glasa koncila za promicanje etičkih vrijednosti.

Više informacija o projektu potražite na njegovoj mrežnoj stranici.

Izvor: HAVC