Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan kajkavske kulture Krapina 2013.

Podizanjem festivalske zastave na Trgu Ljudevita Gaja i izvođenjem festivalske himne 'Popevke sem slagal i rožice bral', u izvođenju Vilina, u Krapini je u nedjelju započeo tradicionalni Tjedan kajkavske kulture.
vrijeme: 08.09.2013.
mjesto: Krapina
Ovo 48. po redu izdanje najstarije zagorske kulturne, gospodarske i zabavne manifestacije najavilo je 400 mališana u narodnim nošnjama iz zagorskih vrtića i osnovnih škola, a Tjedan je svečano otvorila Dubravka Đurić - Nemec, načelnica uprave za glazbenu i scensku djelatnost Ministarstva kulture koje je i pokrovitelj Tjedna.

- Ova kajkavska manifestacija ima temeljnu vrijednost očuvanja lokalnog i nacionalnog identiteta. Želim vam tjedan nezaboravnih dana - poručila je kajkavcima i svim zaljubljenicima u Zagorje načelnica Đurić -Nemec.

Krapinsko zagorska županija ove je godine po prvi puta partner Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i Gradu Krapini u obilježavanju Tjedna. Župan Željko Kolar naglasio je kako svi putovi ovih dana vode u Krapinu, te da mu je želja da slavlje kaja bude praznik za sve Zagorce i njihove goste.

- Ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture posvećujemo i svim generacijama građana Krapine koji su ovdje živjeli i stvarali od 1193. godine kada se Krapina prvi puta spominje u pisanim dokumentima. Ove godine organizatori te udruge pobrinuli su se da Tjedan bude bogat raznovrsnim događanjima. Kroz programe nastojali smo prezentirati kaj kroz sve vidove stvaralaštva - poručio je Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine.

Izvor: www.vecernji.hr