Preskočite na glavni sadržaj

Bruno Paladin & Hanibal Salvaro izlažu u Italiji

Bruno Paladin i Hanibal Salvaro pozvani su u talijanski centar keramike Nove kao posebni gosti XVI. praznika keramike (Festa della ceramica) i to u glavnom dijelu priredbe pod nazivom 'Otvoreni portuni' (Portoni aperti), 14. i 15. rujna 2013.
vrijeme: 14.09.2013.
mjesto: Saint Petersburg, Russia
url: http://www.andreapetrlikhuseinovic.com/
Gradić Nove, koji se nalazi u blizini Basano di Grappa, je uz Faenzu jedan od najvažnijih centara keramike. U njemu je keramika stoljećima skoro jedina gospodarska ali i umjetnička djelatnost, te zato i ima veliki broja keramičkih botega i svega što je potrebno za keramiku. Iz Nove potječu i poznati velikani talijanske keramike kao što su Pompeo Pianezzola, Alessio Tasca, Giuseppe Lucietti, Cesare Sartori, Enrico Stroparo. Prije 50 godina u Nove su djelovali Vilim i Marta Svečnjak.

             Hanibal Salvaro                                                 Bruno Paladin                                                             

U organizaciji XVI. praznika keramike sudjeluje 16 poduzeća,  Srednja keramička škola (Liceo Artistico 'G. De Fabris' di Nove), a Grad Nove je priredbu sufinancirao s iznosom od 50.000 Eura.

Ovaj poziv je još jednom ukazao kako je naše stvaralaštvo u keramici međunarodno najpoznatija i najuspješnija hrvatska umjetnička disciplina.