Preskočite na glavni sadržaj

Ružica Zajec / Broder Burow: Bezopasne promjene

U četvrtak, 5. rujna, s početkom u 19 sati, u Galeriji AŽ na Žitnjaku, otvara se izložba Ružice Zajec i Brodera Burowa nazvana 'Bezopasne promjene'. Izložba sadrži seriju objekata u kojima oboje umjetnika, kao osnovni izražajni element, koriste 'urezanu' liniju u odabranom materijalu. Izložba ostaje otvorena do 19. rujna.
vrijeme: 05.09.2013. 19,00
mjesto: Paris, France
url: http://www.latriennale.org/
Da li ravna linija brže vodi do cilja? Da li vijugava znači neodlučnost. Da li je za donošenje odluke potrebno ravnalo?

Zidni objekti Brodera Burowa rađeni su u drvetu. U površinu drvenih ploča Burow urezuje linije, čija sjecišta ograničavaju površine. Između nastalih površina Burow radi odabir koji naglašava skidanjem gornjeg sloja materijala, što omogućuje uvid u dublje skrivene slojeve drvene plohe. Prostorni objekti Ružice Zajec sastoje se od unutrašnje ogledalne površine i vanjske staklene površine obojane tankim slojem akrilne boje. Sa obje bojane površine Ružica skida boju grecanjem, urezujuću linije koje određuje način uvida u unutrašnji prostor objekta.' R.Z.

 
Broder Burow rođen je 1949. u Lindholmu, Njemačka. Od 1978. izrađuje umjetničke objekte u vlastitoj radionici. Od 2012. član umjetničke grupe ZELLE ROSTOCK. Živi i radi u Kaarzu, Mecklenburg Vorpommern.
 
Ružica Zajec rođena je 1959. rodjena u Osijeku. 1983 - 1988 završila Studij Grafičkog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, 1991 - 1997 Studij umjetnosti na Fachhochschule Hannover, Fachbereich Bildende Kunst, 1998 Master student kod Prof. Peter Redeker. Od 2008. članica je umjetničke grupe ZELLE ROSTOCK. Živi i radi u Kaarzu, Mecklenburg Vorpommern.