projekcija

'Marimbe iz pakla' - novi film u kinu 'Europa'


vrijeme: 02.04.2012.
mjesto: Zagreb, Kino Europa, Varšavska 3

Kako to izgleda kada se u Gvatemali susretnu svirač tradicionalnog instrumenta marimbe i pionir underground heavy metal scene te odluče zajedno osnovati bend, moći će pogledati posjetitelji zagrebačkog kina 'Europa' od ponedjeljka, 2. travnja, kada će se početi prikazivati novi film mladog južnoameričkog redatelja Julia Hernándeza Cordóna 'Marimbe iz pakla' (Marimbas From Hell).

Ova zanimljiva premisa pretvorena je u priču u kojoj se miješa svarnost i fikcija, heavy metal i tradicija Gvatemale. Glavni junaci filma Don Alfonso, Chiquilin i Blacko žive u zemlji koja ih ignorira. Njih trojica prihvaćaju međusobne različitosti, osnivaju Marimbas del Infierno i sviraju nov glazbeni stil kakav nitko ranije nije zamislio niti čuo.

Ova komedija s elementima dokumentarnog filma osvojila je velik broj nagrada, ali i srca publike na mnoštvu festivala na kojima je prikazana startajući sa svjetskom premijerom na 35. filmskom festivalu u Torontu.

'Odlučio sam raditi sa stvarnim glazbenicima koji imaju stvarne probleme, snove i frustracije. Želim pripovijedati stvarne priče i želim da moj rad odražava mjesto s kojeg dolazim. Kombiniram te elemente sa svojim gledištem i svojom maštom u želji da stvorim priče kakve se mogu dogoditi samo u Gvatemali.', objašnjava Cordón.


(R.P.B., 30.03.2012)