Preskočite na glavni sadržaj

'Dubrovnik u pozno ljeto' novi glazbeni festival

'Dubrovnik u pozno ljeto' novi je glazbeni festival koji će se od 27. kolovoza do 22. rujna održati u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.
vrijeme: 27.08.2013.
mjesto: Dubrovnik; Knežev dvor

Cilj festivala je ponuditi građanima i gostima Dubrovnika kvalitetna glazbena događanja i nakon Dubrovačkih ljetnih igara, rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat.

Festival će u utorak, 27. kolovoza, u 21 sat, u Kneževom dvoru otvoriti koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojim će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, a kao solist na klaviru nastupit će Jamez Dick iz SAD-a.

Na programu je 13 koncerata, a svi će se održati u Kneževu dvoru. Na koncertima će, kazao je Milat, dubrovački i hrvatski umjetnici osobito mladi dubrovački glazbenici koji će u suradnji s međunarodnim priznatim gostujućim umjetnicima izvoditi poznata svjetska glazbena djela te i na taj način pridonijeti promociji Dubrovnika kao međunarodne destinacije kulturnog turizma.

Tako će uz ostale nastupiti mezzosopranistica Dubravka Mušović Šeparović dobitnica ovogodišnje Nagrade Orlando i "Milka Trnina", nagrađeni gitarist Srđan Bulat te laureat međunarodnih violinističkih natjecanja Marin Maras, a dvadeset godina umjetničkog rada na festivalu će obilježiti dubrovački gitarski trio, koji čine: Ante Skaramuca, Frano Matušić i Maroje Brčić. (Hina)