Preskočite na glavni sadržaj

VANIMINA godišnja produkcija filmova

U petak, 26. srpnja, u 18 sati, u varaždinskom kinu Galerija bit će prikazana godišnja produkcija Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Bit će prikazano 20 filmova nastalih tijekom cijele školske godine na godišnjim grupama i dva radionička filma nastala na 9. ljetnoj radionici animiranog filma.
vrijeme: 26.07.2013. 18 h
mjesto: Varaždin; kino Galerija
url: http://www.vanima.hr/

Jedan je posvećen 140. obljetnici zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u čijoj proslavi sudjeluje i VANIMA, a drugi je dio svjetskog projekta AWG-a (ASIFA Workshop Grpup) koji se ove godine radi na temu Boje.

Članovi AWG-a su voditelji grupa i radionica za animirani film iz cijelog svijeta koji svake godine rade s djecom film na zadanu temu. Cijeli film ima premijeru na jednom od prestižnih svjetskih festivala animacije poput Hiroshime, Annecyja ili Monstre (Lisabon).

Vanimatori su za film 'Boje' odabrali žutu boju, a kako izgleda njihov žuti film, onaj o kazalištu, ali i cjelogodišnja najnovija produkcija VANIME premijerno možete pogledati 26. srpnja, u 18 sati, u Kinu Galerija. Spomenimo i da će cijeli film 'Boje' svjetsku premijeru imati na 5. VAFI festivalu.

A da se svakako isplati doći pogledati što VANIMA radi, potvrđuje i vijest koja je stigla iz Hrvatskog filmskog saveza, organizatora državnih filmskih revija za djecu i mlade – od 18 VANIMINIH dječjih filmova njih 10 ušlo je u službenu konkurenciju 51. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece koja će se ove godine održati u Kutini. Od 190 prijavljenih filmova, u konkurenciju je ušlo samo njih 70, pa tako filmovi VANIME čine sedminu programa, što je ujedno i najbolji rezultat nekog kluba ove godine. Na filmsku reviju mladeži prošao je animirani film Karle Skok.

Izvor: Koncertni ured Varaždin