Preskočite na glavni sadržaj

Catia Werneck Quartet gostuje u Zadru

Na 19. Zadarskom kazališnom ljetu slijedi večer bossa nove. U petak, 26. srpnja, ne propustite koncert Catia Werneck Quarteta u dvorištu Providurove palače, s početkom u 21,30 sati.
vrijeme: 26.07.2013. 21,30 h
mjesto: Zadar; Dvorište Providurove palače
url: http://www.hnk-zadar.hr/

Priču o bossa novi ispričat će nam brazilska pjevačica Catia Werneck koju su Zadrani već imali prilike upoznati. Njezina bogata biografija svrstava je među vodeće pjevačice svoje generacije koje bossa novu vješto  spajaju s različitim utjecajima latino glazbe i jazza. Rođena je u Rio de Janeiru u obitelji glazbenika.  Njezin otac bio je vrstan gitarist i pijanist koji se bavio isključivo jazzom i bossa novom. Smatrajući da je kruh glazbenika težak otac joj je još u ranom djetinjstvu, kao i njezinom bratu Carlosu, zabranio bavljenje glazbom. Ipak, uvidjevši njihov talent nakon nekog vremena je odustao i odlučio ih poduprijeti.

Catiu Werneck su ubrzo je zamijetili najznačajniji glazbeni producenti u Riju. Već 1985. Catia je dobila ponudu za europsku turneju, a zatim je uslijedila Azija, SAD, Južna Amerika. Prepoznata na svjetskoj razini, Catia Werneck osigurala je sebi potom nastupe na Broadwayju kao i brojne suradnje sa svjetskim zvijezdama kao što su Liza Minelli, Sarah Vaughan, Chico Buarque i mnogi drugi. Snimala je za potrebe filma (“Talac” s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi, “Jaguar” s Vladimirom Kosmom itd...). Godine 1999. snimila je svoj prvi album “Estrela do Sultao”, a zatim je uslijedilo još 6 albuma: “Saudade de Paris”, “La vie en Rose”, “Naturalmente”, “Obrigado Brasil”, “Primavera” i posljednji “Catia canta Jobim”.

U Zadar dolazi s francusko – brazilskim triom kojeg čine klavirist Vincent Bidal, bubnjar Lukmil Perez Herrera i bas gitarist Augusto Mendes.

Cijena ulaznice iznosi 60 kuna. Prodaja ulaznica na blagajni HNK Zadar (11-13h, 19-21h) i 30 minuta prije početka koncerta na mjestu održavanja programa!