Preskočite na glavni sadržaj

Likovna kolonija i izložba Kist u Kupi

U Brodu na Kupi, od 26. do 28. srpnja, održava se likovna kolonija 'Kist u Kupi', na kojoj sudjeluju umjetnici s područja Istre i Kvarnera: Đanino Božić, Mirjana Matić, Miljenka Šepić, Nataša Bezić i Elvis Berton.
vrijeme: 26.07.2013.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.vbz.hr/
Radove inspirirane rijekom Kupom i ljepotama Gorskog kotara, nastale na likovnoj koloniji, umjetnici će predstaviti na zajedničkoj izložbi u Muzeju Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi, u nedjelju 28. srpnja u 18 sati. Program otvorenja izložbe upotpuniti će poznati goranski književnik i kantautor Davor Grgurić, koji će kazivati svoje stihove i izvesti nekoliko autorskih skladbi. Izložba će biti otvorena do 3. kolovoza.

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Izlaže od 2000. godine na devetnaest samostalnih i više od četrdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Beč, Halbenrain (Austrija), New York (SAD), Doetinchem, Ulft (Nizozemska), Koper, Piran (Slovenija).  Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb. Živi i stvara u Pazinu.


Elvis Berton

Nataša Bezić rođena je u Kopru. Osnovnu školu pohađala je u Bujama, a srednju u Rijeci, gdje 1984. godine upisuje Pedagoški fakultet - Likovnu kulturu. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Josipa Butkovića 1989. godine i stekla zvanje profesora likovne kulture. Bavi se slikarstvom, pedagoškim radom u osnovnoj i srednjoj školi u Bujama, gdje živi i stvara. Članica je Hrvatskog društva likovnih  umjetnika Istre u Puli  od 2001. godine.

Đanino Božić slikar, kipar iz Pule, diplomirao je likovne umjetnosti (skulpturu) na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Samostalno izlaže od 1986., a od 1985. sudjeluje na brojnim skupnim izložbama i projektima suvremene umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu. Bavi se i crtežom, knjigama umjetnika, instalacijama i ambijentima. Živi i djeluje kao samostalni umjetnik u Novigradu i Labincima.

Mirjana Matić rođena je u Puli 1955.godine. Školovala se u Višnjanu, Poreču i Rijeci. Završila je studij likovne umjetnosti na Pedagoškoj akademiji u Rijeci. Radila je kao nastavnik likovnoga odgoja u više škola u Istri. Organizirala je i vodila pedagoške slikarske i grafičke radionice u vlastitom ateljeu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada. Članica je HDLU-a Pula. Živi i radi u Višnjanu.

Miljenka Šepić rođena je 1955. u Opatiji. Diplomirala je 1978. na Odjelu za likovnu umjetnost Pedagoške akademije u Rijeci. Diplomirala je slikarstvo u klasi prof. Carmela Zottija na Accademiji di Belle Arti u Veneciji 1985. godine. Stručno se usavršavala na Staatliche Akademie der Bildenden Kuenste u Stuttgartu 1987/ 88. Godine. Studijski boravila u Cite internationale des Arts u Parizu 1999., 2000. i 2004. godine. Od 1985. djeluje kao samostalna umjetnica. Živi i radi u Opatiji.