Preskočite na glavni sadržaj

Vinkovačka premijera filma 'Košnice'

U suradnji sa Studijem kreativnih ideja SKIG iz Gunje, čiji član Ivan Kelava je zaslužan za nastanak omnibusa 'Košnice', ekskluzivna vinkovačka premijera tog zanimljivog projekta održat će se 7. kolovoza, u 21 sat, u Ljetnom kinu Vinkovci. Nakon filma, slijedi razgovor s Ivanom Kelavom i ekipom iz filma.
vrijeme: 07.08.2013. 21 h
mjesto: Vinkovci; Ljetno kino
url: http://filmfestivaldorf.com/hr/

Mladi Ivan Kelava je još 2010. uz našu Akademiju dramske umjetnosti iz Zagreba okupio četiri svjetski poznate filmske škole: National Film and Television School iz Londona, jedno od najprestižnijih mjesta za učenje filma na svijetu, zatim Sam Spiegel Film and Television School iz Jeruzalema, Internationale Filmschule iz Koelna, respektabilnu njemačku školu te FAMU Prag, vjerojatno najslavniju svjetsku filmsku školu koju su završili i mnogi redatelji s ovih prostora.

Film je hrvatsku premijeru imao ljetos u službenoj konkurenciji festivala u Puli, a potom je prikazan i na Motovun film festivalu, dok su međunarodnu premijeru 'Košnice' imale na ‘A’ festivalu u San Sebastianu. Nakon zagrebačke premijere, film se prikazuje u Češkoj, potom na open-air kinu Bačvice, a zatvara Festival mediteranskog filma u Splitu. Doslovno u isto vrijeme će igrati i na Festroia International Film Festivalu u Portugalu, da bi već tjedan iza nastupio na festivalu u Tel Avivu! Pored navedenih prikazivanja, 'Košnice' će ovo ljeto biti prikazane u Indiji, a na jesen ih očekuje i londonska premijera te, sudeći po dosadašnjim uspjesima, pozivi s još međunarodnih festivala.