Preskočite na glavni sadržaj

'To dijete' Joëla Pommerata premijerno na 59. Splitskom ljetu

Prva dramska premijera 59. Splitskog ljeta, 'To dijete', francuskog dramatičara Joëla Pommerata u režiji Nenni Delmestre odigrat će se u srijedu, 17. srpnja,  u 21 sat, na otvorenoj sceni kompleksa Vile Dalmacija.
vrijeme: 17.07.2013. 21 h
mjesto: Split; Vila Dalmacija
url: http://www.splitsko-ljeto.hr

Predstava je sastavljena od 11 kratkih, šokantnih prizorakoji govore o odnosu roditelja i djece, a igraju Zoja Odak, Snježana Sinovčić Šiškov, Trpimir Jurkić, Marko Petrić, Lara Živolić i Pere Eranović. Lada Kaštelan je dramaturška savjetnica, Lina Vengoechea je scenografkinja, autorica glazbenog koncepta i izbora glazbe, kostimograf je Mario Leko, oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović, oblikovatelj tona Damir Punda.

Joël Pommerat (1963.) je francuski pisac drama i redatelj koji iznad svega drži do zajedništva u kazalištu. Međunarodno poznat postao je nakon gostovanja s kazališnom grupom Compagnie Louis Brouillard na Avignonskom festivalu s predstavama 'Crvenkapica', 'Na svijetu', 'Trgovci' i 'To dijete'. O predstavi 'To dijete' kazao je da ju je napisao misleći na nekoga tko bi sebe uvjerio da je roditeljska sreća norma, da bi čak bilo nešto sramotno u tome da ne moramo doći do savršenstva u građi života, kao dijete, kao roditelj.

Reprizne izvedbe na rasporedu su u četvrtak, petak i subotu. u 21 sat, također u Vili Dalmacija.