Preskočite na glavni sadržaj

Ljeto na Strossu 2013.

Ovogodišnje izdanje kultnog Ljeta na Strossu svakodnevno svojim programom privlači sve više Zagrepčana i turista na jedno od najromantičnijih dijelova Gornjega grada. Program svakoga dana počinje u 9 sati i završava oko ponoći i tako će biti skroz do 15. rujna.
vrijeme: 11.07.2013.
mjesto: Zagreb; Strossmayerovo šetalište
url: http://www.ljetonastrosu.com

Četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom od 19,30 sati održavaju se lutkarske predstave za djecu, a koncerti klupskih glazbenih sastava iz Hrvatske i inozemstva počinju u 21 sat. Uz kazalište i glazbu svakodnevno se mogu razgledati likovna djela brojnih autora, a iza 16 sati počinju i likovne radionice za sve zainteresirane posjetitelje.

Večeras na Strossmayerovom šetalištu nastupa glazbeni sastav Blue World, a sutra nastupaju gosti iz Mađarske Cameleon Jazz Band. Subotnja večer rezervirana je za nastup glazbeni sastav Johnny and his Rockin Tunes Student. Informacije o programu i sastavima mogu se pronaći na www.ljetonastrosu.com.

Ljeto na Strossu karakterizira i zanimljiva scenografija; malena pozornica, drvene bačve, klupe i stolovi, svjetlosna instalacija koju potpisuje Bane Milenković te 10 metara dugačak i tri metra visok „kruzer“ Marte Crnobrnje u vizualnom smislu također doprinose popularnosti manifestacije.