izložba

Izložba 'Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama' u Beču


vrijeme: 09.03.2012. - 29.03.2012.
mjesto: Beč; Palais Porcia, Herrengasse 23

Danas, 9. ožujka, u 19 sati, ministrica kulture RH prof. dr. sc. Andrea Zlatar Violić i savezna ministrica obrazovanja, umjetnosti i kulture Republike Austrije dr. Claudia Schmied, otvorit će u bečkoj palači 'Porcia' izložbu 'Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama'.

Odlukama Međuvladinog odbora za nematerijalnu baštinu na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine upisano je 11 hrvatskih dobara nematerijalne kulturne baštine, dok je jedno nematerijalno dobro upisano na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine kojoj je potrebna hitna zaštita.

Tim povodom Ministarstvo kulture Republike Hrvatske organiziralo je izložbu 'Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama'', kojom se navedena baština želi približiti publici diljem svijeta, ali ujedno i doprinijeti podizanju svijesti o važnosti i potrebi očuvanja globalne nematerijalne kulturne baštine. Navedena izložba otvorena je u srpnju 2011. u Etnografskom muzeju u Splitu, a dosada je bila predstavljena publici u Skopju i Budimpešti.

Izložba 'Hrvatska nematerijalna baština na listama UNESCO-a' bit će otvorena. do 29. ožujka.

(M.K., 09.03.2012)