Preskočite na glavni sadržaj

Izložba slika Davora Rapaića u Puli

U izložbenim prostorima Galerije Anex u Puli, do 15. srpnja, otvorena je samostalna izložba Davora Rapaića ' Šezdesete / Sixties - Bez komentara / No Comment'.
vrijeme: 01.07.2013.
mjesto: Russia
url: http://www.lovropogorelich.net/
'Šezdesetih godina prošlog stoljeća u Zagrebu, Hrvatskoj, tadašnjoj Socijalističkoj Republici Hrvatskoj u isto takvoj Federativnoj Republici Jugoslaviji dešavaju se promjene! Nešto zakašnjele u odnosu na 'slobodni' zapadni svijet i Europu, ali nezaobilazne, korjenite i presudne. U svakodnevni život i naše domove nezadrživo ulaze, kako bi se danas reklo: 'gadgeti'. Naprave koje nam život čine lakšim, ljepšim, zabavnijim... možda čak i dostupnijim. No za razliku od današnjih elektronskih naprava, one iz šezdesetih bile su samo električne. Puno robusnije i veće, ali isto toliko značajnije i intenzivnije doživljene. Govorim naravno o Vešmašini (stroju za praje rublja), Frižideru (hladnjaku), Štednjaku... Autu (automobilu), Motoru (motociklu)... Televizoru, Gramofonu... Električnoj gitari... Trebam li nabrajati i dalje? O svemu tome, a da ne spominjem političke i društvene promjene, ovim slikama nisam htio govoriti. Htio sam progovoriti o nekim meni tada (a i sada) puno važnijim stvarima: O mami, tati, mome psu Reksu, mojoj loptici (crvenoj), kupanju u lavoru i čupkanju trave, ma što itko mislio o tome.. (D.R)

Davor Rapaić rođen je 1961. godine u Zagrebu. Pohađao Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, odjel grafike, kod prof. Z. Gradiša i prof. I. Šiška. Studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u grafičkoj klasi prof. Dubravke Babić i povijest umjetnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Izlaže od 1987. godine. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika - Zagreb, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre - Pula i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Do sada izlagao na preko trideset samostalnih izloža u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji i Njemačkoj i na preko stotinu skupnih izložaba u Hrvatskoj i inozemstvu. Radovi mu se nalaze u brojnim javnim iprivatnim zbirkama širom svijeta. Živi i radi kao samostalni umjetnik u Rovinju.