Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Krešimire Gojanović u Ljubljani

U utorak, 2. srpnja, u 17 sati, otvara se samostalna izložba akademske slikarice Krešimire Gojanović, u prostorima Galerije Ekonomskog fakulteta u Ljubljani.
vrijeme: 02.07.2013. 17,00
mjesto: Ljubljana; Galerija Ekonomskog fakulteta u Ljubljani
Mr. art Krešimira Gojanović, akademska slikarica i grafičarka, rođena je 1970. u Osijeku. 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – klasa prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru prof. Milanu Eriču, te obranila magistarsku radnju s naslovom ” Medijska kultura: tradicionalne umjetnost u klasičnim i suvremenim medijima ”.

Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još ilustracijom, fotografijom, grafičkim dizajnom, unikatnim oblikovanjem, likovnom teorijom i organizacijom kreativnih radionica za djecu i odrasle. Do sada je izlagala na 39 samostalnih i više od 60 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Članice je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, te slovenskog društva BMG za promociju turizma i umjetnosti.

Izložba ' Unutarnje putovanje' u Galeriji Ekonomskog fakulteta u Ljubljani predstavlja manji retrospektivni opus, povodom 20 godina njezinog umjetničkog djelovanja.