Preskočite na glavni sadržaj

Ljetno kino riječkoga Art-kina

Art-kino Croatia, drugu godinu za redom, organizira Ljetno kino, koje će ove godine trajati duže, od 21. lipnja do 4. kolovoza.
vrijeme: 21.06.2013.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org
Projekcije će se održavati svaku večer u dvorištu Samostana Gospe Lurdske, odnosno kapucinskog samostana, neposredno uz dvoranu Art-kina, a na programu će biti 43 projekcije, najavljeno je.

Ljetno kino otvara se ciklusom filmova Federica Fellinija, a prvi je na programu 'Dangude'. U nastavku ciklusa prikazuju se Fellinijevi filmovi 'Ginger i Fred' i 'Giulietta od duhova' te omnibus 'Tri koraka u ludilo'. Ciklus Fellinijevih filmova upotpunjuju projekcije filmova 'Slatki život' i 'Bijeli šeik' u dvorani Art-kina.

Na programu Ljetnoga kina su i danska drama 'Lov' Thomasa Vinterberga, humorna drama Paola Sorrentina 'Ovo mora biti pravo mjesto', komedija Mikea Millsa 'Početnici', te ciklus filmova Pedra Almodovara.

Ljetno kino završava projekcijom filma 'Ljubav', koji je otvorio program Art-kina 2013. godine, a u međuvremenu je dobio Oscara i Zlatnu palmu, a projekcija dokumentarnih filmova 'Monteparadiso 20' i 'Kavkaz 12' najavit će Liburnia Film Festival.
(Hina)