Preskočite na glavni sadržaj

Scenografska radionica u Rikardu Benčiću

Scenografska radionica za studente Akademije primijenjenih umjetnosti (APU) iz Rijeke održat će se od 24. do 28. lipnja, u prostoru u sklopu kompleksa Rikard Benčić, gdje će djelovati Muzej moderne i suvremene umjetnosti.
vrijeme: 24.06.2013.
mjesto: Rijeka; Rikard Benčić
url: http://www.adriart.net
Radionica će poslužiti kao svojevrstan prikaz funkcioniranja kolegija Scenografija pri APU. Ujedno je i prikaz modula Scenografski prostori novog diplomskog studija Medijskih umjetnosti i praksi (MAP), koji počinje ove jeseni.

Novi diplomski studij, koji će se odvijati na APU, ostvaren je u sklopu projekta ADRIART, koji je podržan kroz program za cjeloživotno učenje EU. U projektu sudjeluju riječka akademija, Visoka škola za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici, Tehničko sveučilište u Grazu i Sveučilište u Udinama, izvijestila je voditeljica radionice Lara Badurina s APU.

Tijekom radionice studenti APU ostvarivat će svoje projekte s ciljem dinamiziranja urbanog krajolika te u istraživanju kako slika može biti performativna, navela je Badurina.

Ravnatelj Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka Slaven Tolj kazao je da je ova suradnja u skladu s načinom kako muzej želi ostvarivati svoje programe. Kroz suradnju i iskustva ljudi različitih područja će se utvrditi kako će u budućnosti djelovati MMSU, kazao je Tolj.
(Hina)