najave

Brazilski tjedan kulture u Zagrebu


vrijeme: 11.03.2012. - 18.03.2012.
mjesto: Zagreb

Udruga Capoeira Amazonas Zagreb najavljuje Brazilski tjedan kulture koji će se održati u Zagrebu od 11. do 18. ožujka pod imenom Brazilactica 2.0  te će ugostiti mnogobrojne goste, umjetnike, svirače, plesače, voditelje i majstore capoeire iz Hrvatske i inozemstva.

Brazilactica je naziv festivala brazilske kulture koji se po prvi puta u Hrvatskoj, u Zagrebu, održao u studenom 2010. godine. Cilj pokretanja ovakve manifestacije bio je upoznavanje najšireg kruga ljudi i javnosti sa svime što brazilska kultura nudi, te prvim festivalom ovakve vrste u Hrvatskoj doprinijeti prepoznatljivosti Zagreba i Hrvatske u međunarodnim kulturnim krugovima.

Zainteresiranost za festivalske aktivnosti i manifestacije bila je veća od očekivanog, te je ukupni broj posjetitelja i svih sudionika premašio dvije tisuće ljudi.

Potaknuti dobrim iskustvom prvog festivala, u tijeku su pripreme za drugu po redu Brazilacticu, s još bogatijim programom i brojnim partnerima od kojih se ističu Etnografski muzej Zagreb, Brazilsko veleposlanstvo u RH i Turistička zajednica Grada Zagreba. Capoeira Amazonas Zagreb

(R.P.B., 02.03.2012)