Preskočite na glavni sadržaj

Nova produkcija Studentskoga ateljea Dubrava

Kreativni tim okupljen pod redateljskom palicom mladog studenta režije, Paola Tišljarića i studentice dramaturgije, Valentine Galijatović, u utorak, 18. lipnja, u 20 sati, na pozornici Kazališta Dubrava predstavlja javnosti svoj autorski rad pod imenom 'Death. At Least.'.
vrijeme: 18.06.2013. 20 h
mjesto: Zagreb; Kazalište Dubrava, Cerska 1
url: http://kazalistedubrava.hr

Radi se o, kako kažu mladi autori, 'njihovom zajedničkom pokušaju da na pozornici pokažu nešto što je svima dobro poznato, ali na drukčiji i netipičan način'. U predstavi sudjeluju mlade glumačke snage s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu – Anja Đurinović, Marija Šegvić te Jure Radnić, a pridružila im se i mlada operna pjevačica s Muzičke akademije, Iva Mihelić.

Autorski projekt 'Death. At Least.' bavi se reinterpretacijom i aktualizacijom antologijskih kazališnih i književnih smrti. Igra i infantilizacija dvije su glavne odrednice ove izvedbe; igranje sa strukturom izvedbe, igranje sa definicijom smrti, igranje sa  načinom izvođenja smrti. Kako kaže Heraklit Mračni – 'jedno isto prebiva u nama: živo i mrtvo, staro i mlado, budno i spavajuće'.

Tuga i smijeh također su u neraskidivoj vezi. U ovoj predstavi neprekidno reinterpretiramo teatar, poništavamo njegovu prolaznost izvođenjem smrti nakon smrti. Na kraju i pozornica i kazališni prostor umiru – odlaze. Doduše, samo nakratko, do neke nove izvedbe.

Nakon 'Grebanja' Tanje Šljivar u režiji Dine Pešuta i Mirne Rustemović, praizvedenog u prosincu prošle godine, te veljačke premijere 'Mog nultog rođendana' Ivana Penovića, u režiji Lee Anastazije Fleger, ovo je treći u nizu projekata koji nastaje zajedničkim produkcijskim snagama Akademije dramske umjetnosti te Narodnog sveučilišta Dubrava, koji ovim putem omogućuje afirmaciju mladih autora.

Premijera će se održati u sklopu devetih po redu Dana Dubrave, koji se održavaju od 13. do 24. lipnja, dok se reprize planiraju u jesenskim mjesecima.