Preskočite na glavni sadržaj

ENCATC Research Session

Mreža ENCATC objavila je poziv za 4. godišnji istraživački seminar, koji se organizira u okviru 21. ENCATC godišnje konferencije, na temu 'Promišljanje obrazovanja umjetničkog i kulturnog menadžmenta i politike', od 5. do 7. studenog 2013. u Antwerpenu, Belgija. Prijave se primaju do 5. srpnja 2013.
vrijeme: 05.11.2013.
prijava: 05.07.2013
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.inmusicfestival.com/
Sudjelovanje je namijenjeno istraživačima, akademicima i praktičarima iz Europe i šire. Primaju se izlaganja koja se bave jednom od sljedećih tema:
- Umjetničko i kulturno obrazovanje;
- Kulturne politike i menadžment;
- Kultura i lokalni, regionalni i nacionalni razvoj;
- Upravljanje kulturnom baštinom;
- Kulturne i kreativne industrije;
- Kultura i vanjski odnosi;
- Umrežavanje u kulturi.

Posebnu prednost imaju izlaganja koja se odnose na sljedeće:
- Metodologije obrazovanja i treninga na polju kulturnog menadžmenta i kulturnih politika;
- Kultura, blagostanje i ljudski razvoj;
- Mjerenje vrijednosti i izvedbi u umjetničkom i kulturnom sektoru;
- Rukovođenje u umjetničkom i kulturnom sektoru;
- Promišljanje obrazovanja.

Godišnji istraživački seminar odvija se u dvije paralelne sesije, na kojima autori mogu prezentirati svoja izlaganja međunarodnoj publici znanstvenika, istraživača, studenata, kreatora politika na području umjetnosti i kulture, vođa zajednica, kulturnih djelatnika i umjetnika iz preko 39 zemalja, koji će doći kako bi slušali i razmišljali o najnovijim razvojima, istraživanjima, teorijama i trendovima na širokom polju kulturnog menadžmenta i obrazovanja iz kulturnih politika.

Prethodni istraživački seminari bili su organizirani u Londonu (2012.), Helsinkiju (2011.) i Bruxellesu (2010.) Od samog početka preko 70 autora iz čitave Europe, no također i iz Australije, Brazila, Japana, Malavija, Turske i SAD-a, predstavilo je svoj rad. Svi radovi koji se predstavljaju na seminaru mogu se prijaviti za objavu u ENCATC Journal of Cultural Management and Policy.

Prijavu poslati na: Elizabeth Darley, e.darley@encatc.org